Kött

Klassisk senapsgriljering till julskinkan

Jag vet att recepten har lyst med sin frånvaro här på bloggen och jag beklagar det. Julkalendern har tagit mer tid än vad jag trodde att den skulle göra. Det är verkligen mycket arbete bakom varje lucka, så det har fått prio nummer ett. Jag lovar att efter julkalendern och julen så kommer recepten ut på bloggen som vanligt igen.

Här kommer ett recept på klassisk senapsgriljering till julskinkan. Brukar ni använda den eller har ni vågat er på någon annan? Berätta gärna vilken griljering ni gillar mest på er skinka.

Till en skinka på cirka 3 kg behöver du:

1 ägg, 3 msk senap (gärna en söt/stark och lite grovkornig), cirka 1/2 dl ströbröd,

Gör så här:

Vispa snabbt upp ägget. Blanda ner senapen ordentligt. Pensla skinkan rejält runt om och strö sedan över ströbrödet. Griljera i 250 graders värme i cirka 15 minuter, eller tills skinkan fått fin färg.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  • Karin W.

    2011/12/18

    Jag läste ett tips häromdagen hur man ska få griljeringen att fästa bättre. Det här vad jag ska testa: Torka torrt med hushållspapper, pudra på majsstärkelse där griljeringen skall fästa, bred på griljeringen och sikta över ströbröd.

  • Pingback: Veckans länkkärlek v 50 : Matgeek

  • Nadja

    2011/12/18

    Tack för tipset, det ska jag prova!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.