Kött

Klassisk senapsgriljering till julskinkan

Jag vet att recepten har lyst med sin frånvaro här på bloggen och jag beklagar det. Julkalendern har tagit mer tid än vad jag trodde att den skulle göra. Det är verkligen mycket arbete bakom varje lucka, så det har fått prio nummer ett. Jag lovar att efter julkalendern och julen så kommer recepten ut på bloggen som vanligt igen.

Här kommer ett recept på klassisk senapsgriljering till julskinkan. Brukar ni använda den eller har ni vågat er på någon annan? Berätta gärna vilken griljering ni gillar mest på er skinka.

Till en skinka på cirka 3 kg behöver du:

1 ägg, 3 msk senap (gärna en söt/stark och lite grovkornig), cirka 1/2 dl ströbröd,

Gör så här:

Vispa snabbt upp ägget. Blanda ner senapen ordentligt. Pensla skinkan rejält runt om och strö sedan över ströbrödet. Griljera i 250 graders värme i cirka 15 minuter, eller tills skinkan fått fin färg.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.