Mjuka kakor,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Knäckig äppelkaka i långpanna

 

Detta recept har jag fått av min arbetskamrat och goda vän Anna. Den är supergod! Tack Anna!

Knäckig äppelkaka i långpanna, cirka 20-30 bitar

2 ägg, 4 dl socker, 6 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 300 g smör, 3 dl havregryn, 5 äpplen, kanel, strösocker, pärlsocker

Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner äggsmeten, tillsätt smörblandningen. Blanda väl. Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Tryck ner äppelskivorna och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i cirka 20-30 minuter, känn med sticka.

Viktväktarna

 • WW Flex Smartpoints: totalt är det 247 smartpoints för hela kakan enligt receptet ovan, dela det sedan med antalet bitar du skär upp.
 • Tidigare ViktVäktarprogram:
 • Smartpoints (gammalt VV program): totalt är det 251 smartpoints för hela kakan enligt receptet ovan, dela det sedan med antalet bitar du skär upp.
 • Propoints (gammalt VV program): totalt 149 för hela kakan enligt receptet ovan, dela det sedan med antalet bitar du skär upp.

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

 • Nadja

  Hej Annica:
  Smeten är tjock och kladdig. Som jag skrev i receptet så kan man ta hjälp av en sked (doppad i vatten) för att få det fördelat så mycket som möjligt över hela långpannan. Om du använder en långpanna mindre än den jag använder i receptet så blir kakan tjockare och då får du justera gräddtiden lite. Rekommenderar att du känner med en sticka för att veta när kakan är färdiggräddad. Hoppas det smakar!

  Hälsningar Nadja

   
 • Annica

  Hej!
  Håller precis på och bakar och upplever också smeten som tjock och kladdig. Jag tog en liten långpanna och hoppas att det funkar, det kändes som om mängden smet passade bättre i en liten… Men det återstår att se:)
  Hälsningar
  Annica Carlson

   
 • Nadja

  Till Ulla-Britt…

  Jag upplevde smeten också som tjock och lite kladdig, kanske lite svår att få jämn i långpannan, men den blir god ska du se. Det stämmer med 6 dl mjöl.

  Nadja

   
 • Ulla-Britt

  Hej Anna!
  Min smet blev väldigt tjock – är det meningen? Kikade på ingredienserna: ska det verkligen vara hela 6 dl mjöl. Har kakan i ugnen just nu. Det var svårt att trycka ner äppelskivorna och pärlsockret glömde jag bort märker jag nu.

   
 • Nadja

  Kryddburken:

  Javisst! Långpannerecept är alltid välkomna, jag har precis beställt en ny kakbok med bara långpannerecept.

  Fridas kök:

  Jag håller också med, det är perfekt att frysa in…om man inte har någon där hemma som länsar frysen då och då…hihi

  Hanna:

  Du ska blanda smör/havreblandningen med smeten innan den läggs ut på pannan, kan bli lite kladdigt så att du vet.

  Tack för era kommentarer, alltid lika roligt! Nadja 😀

   
 • Hanna

  Hej! Såg ditt recept på knäckig äpplekaka. Den skulle jag gärna vilja göra till vårat nästa möte på jobbet. men hur gör jag med smör och havreblandningen. Skall den läggas på i efterhand och gräddas knäckig eller skall den i smeten?

  Tacksam för svar
  Hanna

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.