Korvstroganoff med texmex smak

 

Enkel, snabblagad och supergod vardagsmat! Det är precis vad detta är. Receptet blev jag inspirerad av Jennys matblogg. Jag har letat ett tag efter något nytt vardagsrecept med korv och jag fann en som sagt på Matbloggen. Här kommer min variant, en med matlagningsgrädde istället för créme fraiche. Supergott är det i alla fall och jag tycker absolut att ni ska piffa upp falukorven med detta. Tacokryddan häller ni i hur mycket ni själva vill, jag hade en hel påse. Lägg gärna i lite majs om ni vill, passar perfekt!

Till fyra portioner behöver du:

700 g falukorv, 1 hackad gul lök, 5 dl grädde, 1 dl passerade tomater, 1 1/2 msk vetemjöl, peppar, 1 påse tacokrydda

Gör så här:

Hacka löken superfint och fräs den i lite matolja utan att den tar färg. Skär korven i bitar och bryn även den. När korven börjar ta färg så pudrar du över mjölet och blandar väl. Tillsätt grädden och passerade tomater. Lägg till en påse tacokrydda och peppra eventuellt lite till. Låt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter så att såsen blir krämig och fin. Servera med ris och en god tomatsallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: 13 points per portion med 9 % korv och 4 % grädde, lägg till points för eventuell ris

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.