Korvstubbar som tilltugg

Här kommer något superenkelt men gott: Korvstubbar. Inbakad korv i smördeg med en touch av senap, hur gott som helst till en kall öl på kvällskvisten. De är mycket enkla att göra och du väljer själv vilken korv du vill använda. Här på bilden så har jag använt mig av grillkorv som blivit över, men det är även supergott med en kryddstark korv för den ger mera smak. Hur mycket du vill göra väljer du också själv. De frysta smördegsplattorna tinar väldigt fort så ta bara ut hur mycket du vill använda. Du behöver ungefär en mindre smördegsplatta för varje korv.

Detta behöver du:

 1 valfri korv per smördegsplatta, 1 smördegsplatta per korv, stark senap, hackad persilja, ägg, sesamfrö

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegen lite så att den passar korvens storlek. Bred på senap och strö över lite persilja. Lägg på korven och rulla sedan in den. Pensla korvpaketet med ägg och rulla den i sesamfrö. Skär varje paket i 2-3 delar. Ställ dem på högkant på plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 10 minuter eller tills de får vacker gyllenbrun färg. Klart!

bloglovin

Nu även på facebook ”Gilla”  du också och få uppdateringar

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Korvstubbar som tilltugg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *