Krispig chokladmousse med hjärtnoblesse

Här kommer något gott till Alla Hjärtans Dag. Detta är så enkelt att även den mest ovane kan överraska sin käresta på söndag med detta. Det du behöver är grädde, mousse och lite Noblessehjärtan. Om du inte får tag på Noblesse formade som hjärtan så går det bra med vanilj.

Propoints: 8 pp/portion enligt receptet nedan

Jag har som ni ser nedan använt mig av Ekströms Chokladmousse med crisp, naturligtvis kan man göra en egen mousse om man vill, men denna mousse är inte så dum alls och ibland så behöver man ta lite genvägar.

Du behöver detta till fyra portioner:

1 paket Fresta chokladmousse (gjord på mellanmjölk), 2 dl grädde (Milda Visp 20%), 8 bitar Noblessehjärtan, ev lite kakao att pudra över

Gör så här:

Följ anvisningarna på förpackningen och gör moussen. Denna ska stå i kylen en stund så passa på och vispa upp grädden fast och fin. Smaksätt gärna grädden med lite vaniljsocker, typ 1 tsk eller 2, så blir den så mycket godare.

Fördela chokladmoussen i fyra fina glas och spritsa sedan på grädde efter tycke och smak. Lägg två Noblessehjärtan lite omlott så att det blir som en solfjäder. Pudra eventuellt med lite kakao.

Moussen blir en perfekt avslutning efter en fin middag. Förvara glasen i kylen fram till serveringen. Happy Valentine!

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

11 thoughts on “Krispig chokladmousse med hjärtnoblesse

 1. Chokladmousse går ju inte av för hackor precis 🙂

  Ps. Du har fått en award av mig! Mer info på min sida 🙂 Ds.

 2. Den chokladmoussen är god och ibland får man ju faktiskt ta genvägar.
  Ser jättemumsiga ut och hade gärna mumsat på en sån nu.

 3. Vad bra att få höra att en köpt chokladmousse kan vara god oxå. Kan vara skönt när det är ont om tid men är sugen på nått gott.
  Snart fredag…trevlig helg!

 4. Hjälp vad gott det där såg ut, tack för tipset om det blir ont om tid tills på söndag!
  Ha en trevlig helg/KarinW

 5. Det här tipset tar jag och använder på söndag, det var precis vad jag letat efter, en god efterrätt som inte tar allt för lång tid att göra. 🙂
  Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *