Efterrätter, Frukt, Viktväktarna Smartpointsrecept

Krumelurer med stekta nektariner

Kärt  barn har många namn. Krumelurer eller krabbelurer liknar plättar men är lite tjockare i konsistensen.  Här serveras krumelurerna med goa stekta nektariner, men det går lika bra med äpplen, plommon, päron eller annan  frukt som du har hemma. OBS! Du behöver ingen plättlagg för att göra dessa godingar.

Till 12 små krumelurer behöver du:

1 ägg, 3/4 dl strösocker, 3/4 dl mellanmjölk, 2 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, smör (5 msk är med i beräkningen), 2-3 nektariner, 2 msk pärlsocker till garnering

Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en klumpfri smet.

Smält lite matfett i en  stekpanna. Akta så att den inte bränns vid. Klicka ner smet, cirka en matsked för varje krumelur, och grädda någon minut på varje sida så att de får fin färg.

Lägg upp dem på fyra fat och låt  dem svalna något medan du steker upp nektarinerna. Nektarinerna sköljer du och skär upp i klyftor. Stek dem lite lätt i smör så att de mjuknar och får lite färg. Fördela dem över krumelurerna och strö över lite pärlsocker. Färdigt att avnjutas. Ett ytterligare tips är att servera en klick mjuk rörd  vaniljglass till…mmm så gott.

Viktväktarna

  • Smartpoints: 4 sp/krumelur enligt recept ovan.
  • Propoints: 2 pp/krumelur enligt receptet ovan
Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Katarina

    2012/09/05

    Gott och stekta nektariner låter mumsigt!

  • Nadja

    2012/09/05

    Till Katarina: stekta nektariner är supergott! Om man inte vill göra krumelurer så kan man servera stekta nektarinerna med lite vaniljglass….mumsfilibaba!

  • Eva Petri

    2012/09/05

    Vi kallade det för skrabelucker……kärt barn har många namn.

  • Amy's piece of cake

    2012/09/05

    Krabbelurer är så gott och med nektariner, yum!

  • Melita Sara

    2012/09/06

    Vi har också alltid kallat det krabbelurer 😛 Gott är det! 😀 Vi brukar vända dem i kanel och socker, mums!

  • Jennifer

    2015/07/27

    De liknar något som heter poffertjes som är Holländska små tjocka plättar. De äts dock med smör och florsocker Så gott!

Kommentera