Matbröd

Kvällsmatsbröd

Jag har nu provat ytterligare ett recept från ”Brödglädje” och den heter Kvällsmatsbröd. När jag har pratat om det på jobbet och med mina vänner så har jag hela tiden sagt att den heter Vardagsbröd, varifrån fick jag det vet jag inte, men kanske för att den är perfekt just för vardagen. Och gott är det…

Kvällsmatsbröd

Kvällsmatsbröd, 1 runt bröd

25 g jäst, 2 dl vatten, 2 msk olivolja, 1 tsk salt, cirka 5 1/2 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Lös upp jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, olivoljan, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig (gärna med maskin) och låt den jäsa till dubbel storlek – det tar cirka en halvtimme upp till fyrtio minuter. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den väl. Forma den till ett runt bröd och låt den jäsa på plåten i  ungefär en halvtimme. Grädda brödet i 225 graders ugnsvärme i ungefär 20 minuter. Låt det svalna utan bakduk.

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • kardemummagumma

    2009/03/02

    Vad fint det såg ut! Säkert jättegott!

  • Karin

    2009/03/02

    Det ser gott ut! Jag ska testa det! 🙂 Trevlig blogg du har!

  • Unga Morsan

    2009/03/02

    Mumsigt. Det är få saker som är så gott som hembakt(speciellt nybakat) bröd till måltiden. 🙂

  • Daniel

    2009/03/03

    Jätte fint !

    Hoppas du mår br aoch får en härlig vecka mvh Daniel

  • Åsa/ensidamedmat

    2009/03/03

    Det såg gott ut och verkade inte svårt heller..Jag borde baka mer bröd!
    Ditt bröd var helt perfekt runt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.