Kycklinggulasch

 

Här kommer en gulasch som värmer i kylan. Den är väldigt lättlagad, mustig och god. Jag har gjort den på kycklingfilé istället för nötkött och på så sätt fått ner pointsen rejält för oss ViktVäktare. I en klassisk ungersk gulasch har man även potatis, men det finns inte med här. Fyll gulaschen med andra grönsaker istället. Denna kycklinggulasch kan man äta som soppa eller som en gryta, beror helt på hur mycket man späder ut den.

Till 4 portioner behöver man:

800 gram kycklingfilé, 1 msk rapsolja, 1 gul lök, 3 vitlöksklyftor, 1-2 morötter, 1 röd paprika, 1 tetra finkrossade tomater, 5 dl vatten, 1 liten sockerbit, ½ tsk sambal oelek, 1 msk tomatpuré, salt, peppar och ev. lite kummin

Gör så här:

Skär kycklingfilén, paprikan och löken i mindre bitar. Skiva moroten i slantar. Hetta upp oljan i en kastrull/gryta. Fräs löken, paprikan och kycklingfilén en stund innan du lägger till moroten. Pudra på paprikapulver, pressa i vitlöken, lägg i tomatpuré och lite sambal oelek, salta och peppra (ev lite kummin om man gillar det). Blanda och fräs någon minut innan du häller på krossade tomater och vatten. Lägg i en liten sockerbit för att balansera upp syran från tomaterna. Låt gulaschen puttra i cirka 10 minuter. Späd eventuellt med mera vatten och du vill ha det mer som en soppa. Smaka av och krydda eventuellt lite mera.

Servera gulaschen som den är eller med kokt potatis, ris, pasta eller bara en bit bröd. Glöm inte ha en tallrik grönsaker bredvid också.

ViktVäktarna

  • WW Points: 1 points per portion

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Satu,
    Viktväktarna säger att man äter och dricker vad man själv vill önskar. En del saker kan man kanske inte äta/dricka alltid utan bara ibland för det innehåller mycket kalorier/fett. ViktVäktarnas räknesystem hjälper dig att ha koll på hur mycket man äter, vad som är bättre alternativ och vad som är sämre. Jag rekommenderar dig verkligen att prova ViktVäktarna, de hjälper dig att äta hälsosamt och må bra. Men för att svara på din fråga så är naturligtvis vatten (kolsyrat eller stilla) det bästa till maten men även lightdrycker går bra. Om du kikar runt i bloggen så ser du snabbt att det är helt vanlig mat man äter med ViktVäktarna, inga konstigheter alls.

    Hälsningar Nadja

     
  • Satu

    Hej! Vilken inspirerande blogg. Jag har funderat att gå med i VV men vill testa lite recept först. Tänkte testa nåt ifrån din sida 🙂
    Det jag undrar lite är vad man dricker tex till maten, är det bara vatten som gäller?

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.