Kyckling/Fågel,  Mexikanskt,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Kycklingquesadillas

Denna bild hittade jag i min dator, hade helt glömt bort att blogga om dessa goda Kycklingquesadillas som jag gjorde i våras. De är perfekta i dessa tider då man kanske vill äta lite lättare. Servera dem med en sallad och det blir kanon. De går bra att frysa in, så gör lite extra och ta fram när det behövs, kanske till lunch en dag…

Till fyra portioner (4 stora eller 8 halvmånar) behöver du:

500 gram kycklingfilé, 8 tortillas (storlek medium), cirka 2 dl salsasås (styrka efter eget tycke), ½ dl majskorn, 100 gram riven ost (17%)

Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs upp den. Tillsätt salsasåsen och majsen och rör om. Fördela röran på tortillabröd. Det blir bäst om du fyller tortillabrödet på ena halvan, strör över lite ost och viker över brödet så att de blir som halvmånar. Stek tortillabröden i lite matolja i någon minut på varje sida så att de får fin färg och osten smälter. Servera med en god fräsch och krispig sallad.

TIPS! Du kan även ha dem på ett buffébord, tacobord eller som lite snack en sen kväll. Skär upp dem då i mindre bitar.

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: Hela satsen har 42 smartpoints. Vid 4 quesadillas så får 1 quesadilla 11 smartpoints. Vid 8 halvmånar så får varje halvmåne 5 smartpoints.
  • Tidigare ViktVäktprogram:
  • Smartpoints: Hela satsen är 47 smartpoints och vid 4 stora blir en quesadilla 12 sp och vid 8 halvmånar blir en halvmåne 6 sp
  • Propoints: Hela satsen är 48 propoints och då blir en quesadilla (halvmåne) 6 propoints

 

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.