Kycklingwok med ris

En perfekt kycklingrätt som är klar medan riset kokar. Grönsakerna varierar du efter säsong och eget tycke. Här har jag använt grön sparris, paprika, squash, morot och majs bland annat. Supergott och även bra som matlåda dagen efter. Vill du lyxa till det så kan du ha en matsked av Thai sweet chili ( 2 smartpoints per msk – ingår ej mättande dag).

Kycklingwok med risTill 2 portioner behöver du:

1 dl okokt ris, 250 g kycklingfilé, 2 tsk olja, 4-6 stjälkar grön sparris, 1 röd paprika, 1-2 vitlöksklyftor, 3 msk majskorn, 1 morot, 1 tsk soja, 1 dl grönsaksbuljong (1/2 tärning + 1 dl vatten), timjan, salt, peppar, coctailtomater

Gör så här:

Sätt riset på kokning. Strimla kycklingen och fräs den i stekpanna. Salta och peppra. Ta ut dem ur pannan och lägg dem åt sidan.

Kycklingwok med risSkiva/Dela grönsakerna i mindre bitar och fräs dem i panna tills de har mjuknat lite med fortfarande har tuggmotstånd. Salta och peppra. Pressa i vitlöken, krydda med lite timjan och häll sedan även i buljongen och sojan. Lägg nu tillbaka kycklingen och låt det puttra samman i någon minut.

Kycklingwok med risServera kycklingwoken tillsammans med riset och goa coctailtomater.

Viktväktarna

Smartpoints: 7 smartpoints eller mättande dag

Propointsvärde: 8 pp eller mättande dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *