Nadja provsmakar,  Nyheter

Laktosfria produkter från Valio

Det kommer alltfler laktosfria produkter på markanden och det är toppenbra för de som är laktosintoleranta. Så om du har märkt att du får lite problem med magen när du använder mjölkprodukter bör du testa att använda laktosfritt. Valio har satsat mycket på detta och har ett brett sortiment på just laktosfritt. Nu har de kommit med två nya produkter till: crème fraiche och medelhavssyoghurt.

Medelhavsyoghurt:

Medelhavsyoghurten är en naturell yoghurt med en fetthalt på 10 % och har en lätt syrlig smak som är typisk för yoghurt från Medelhavsområdet. Yoghurten är mycket krämig och kan ätas precis som den är eller så gör man en kall underbart god krämig Grekisk tzatziki på den. Vi verkligen njöt av tzatzikin när vi testade produkten. Tack Valio för det.

Crème Fraiche:

Detta är en mellan crème fraiche med en fetthalt på 23 % vilket gör att man kan använda den i all typ av matlagning. Crème fraichen går utmärkt att kokas upp och kan därmed användas till såser, gratänger och bland annat grytor.

Läs mer om laktosintolerans på Valios hemsida: www.valio.se .

 

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Paulina Keresztesi

    Hej, jag ansvarar för de laktosfria produkterna på Valio. Det är jättekul att du gillar våra senaste laktosfria nyheter. Måste själv säga, utan att vara partisk, att medelhavsyoghurten är min nya favorit. Låt mig gärna veta om ni har några övriga önskemål gällande produkter. Hälsningar, Paulina på Valio

  • Martina

    Visst är det bra att många av dom olika märkena kommer med laktosfria produkter, många har dessutom ekologiska laktosfria vilket jag tycker är kanon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.