Lätt chokladmousse med hallon och rostad mandel

 

Denna efterrätt går ruskigt snabbt att göra och passar perfekt som efterrätt till till vilken högtid som helst. Receptet kommer ursprungligen från Viktväktarna sida men jag har justerat den lite efter eget tycke. Denna mousse kan bara stå någon enstaka timme i kylen innan fluffet blir lite rinnig, så gör den inte för tidigt. Dekorera med rostad mandel och färska bär strax innan serveringen.

Till 4 portioner behöver man:

4 äggvitor

3 ½ msk socker

3 msk kakao

2 msk mandelspån

färska hallon

Gör så här:

  1. Börja med att rosta mandelspånen i en varm men torr panna. Det går ganska fort så passa dem så att de inte bränns vid. Låt det svalna.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  3. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning.
  4. Tillsätt kakao (sila gärna så att du slipper klumparna) och vispa smeten jämn.
  5. Fördela smeten i 4 portionsglas.
  6. Strössla över mandelspån och lägg till färska hallon.
  7. Servera rätt så omgående då de endast kan stå i kyl en timme eller två innan den mister sin fluffighet.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points med mandelspån och 4 points utan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.