Leilas kanelkakor

I lördags så dammade jag av Leilas ” A piece of cake”. Jag valde att prova på hennes farmors kanelkakor. Jag kan säga att de är mycket goda och att de nästan smälter i munnen. De är som alla andra småkakor även enkla att göra och man fyller kakburken på ett nafs. Ha gärna två till tre sockerbitar i kakburken tillsammans med småkakorna, de drar åt sig fuktigheten och småkakorna förblir spröda och fina.

Leilas kanelkakor

Leilas Kanelkakor, cirka 50 stycken

5 1/2 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl, 1 1/2 dl florsocker, 300 g kallt smör, 1/2- 1 msk kallt vatten

Garnering: 4 msk strösocker, 2 tsk malen kanel, ägg till pensling

Gör så här:

Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska endast precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker och kanel. Rulla degen till små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Räffla varje kaka med en gaffel. Du kan doppa gaffeln i mjöl om den börjar fasta på kakorna. Pensla med uppvispat ägg och strö över kanelsockret. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Låt kakorna svalna ordentligt innan de sätt ner i en kakburk.

Detta recept finns även med i Aromias senaste nyhetsbrev. Det passade perfekt då temat är Kanel denna gång. Läs det gärna här, många fina erbjudande och nyheter!

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Leilas kanelkakor

  1. Mmm småkakor är så gott 🙂 eller amerikanska cookies, bakade det för ett tag sedan & oh så beroendeframkallande! Kan tänka mej dessa kanelkakor också är det 🙂 !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *