Nadja provsmakar

Linas matkasse

Jag fick ett erbjudande via Buzzador att buzza om Linas matkasse. Naturligtvis så tackade jag ja,  för då fick jag chansen att jämföra den mot Viktväktarna matkasse som jag hade för en månad sedan.

1701_LitasMatkasse_pages_600x250

Första intrycket av Linas matkasse var att grönsakerna inte var det allra färskaste, en lök var till exempel frostskadad och fick slängas, pak soin såg trött och halvvissen ut . Däremot så var de andra råvarorna så som fisk, kött och kyckling bra. För att kunna tillaga måltiderna enligt recepten, så behöver man ha en del saker hemma och då är det positivt att Lina mailar dig veckan innan och skriver om kassen du kommer att få, du får din meny och meddelande om vad som är bra att ha hemma, så som kryddor m.m.  Annars är recepten mycket varierande och jag personligen finner det roligt att testa nytt. Men risken med en sådan här kasse (förutom att t.ex. grönsakerna inte är så fina som när man plockar dem själv i butik) är att alla maträtter inte faller en i smaken. Men det är ju så med vilken matkasse som helst. Men känner man att man är inne på samma maträtter om och om igen, ja då kan en sån här kasse vara roligt att få hem. Recepten i sig är inte svåra alls enligt mig. Ett litet tips är dock att läsa igenom hela receptet innan du börjar med matlagningen. Lina har gjort det så att hon skriver i receptet hur mycket av varje sak du behöver.

Vilken kasse är då bäst? Båda kassarna borde se till att råvarorna/grönsakerna är färska och fina. Det Linas matkasse vinner på enligt mig  är just mailet man får veckan innan för då kan man köpa hem det man saknar. Det Viktväktarnas kasse vinner på är att måltiderna är propointsberäknade för oss viktväktare. Annars är de så gott som lika i allt.

EDIT 141103: Jag har idag fått veta att City Gross som levererar Viktväktarna matkasse också mailar veckan innan och berättar om menyn som kommer och att man på så sätt då vet om man behöver köpa hem något.  Detta gör att jag då helt klart föredrar Viktväktarnas matkasse eftersom jag kör efter deras program och det gör livet så mycket enklare. 

EDIT 141108: Måste bara få tillägga att recepten från Linas Matkasse höll inte måtten lika bra så som Viktväktarna matkasse gjorde. Recepten från Viktväktarnas matkasse åts av alla i familjen utan problem medan från Linas så föll två helt och hållet. Den ugnsbakade laxen blev till exempel helt förstörd av sojavinägretten som var långt ifrån god. Så med andra ord så tycker jag att Viktväktarnas matkasse vinner denna jämförelse.

Jag kommer att dela med mig av recepten precis som jag gjorde med Viktväktarnas. På så sätt kan även ni själva jämföra och få er en egen uppfattning om hur det är.

Veckomenyn i min kasse ser ut så här:

Veckans meny i Linas Originalkasse vecka 44
A Snabb: Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime
B Tuff: Senapskryddad pannbiff med coleslaw på rotselleri och äpple
C Medel: Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavssallad
D Snabb: Pollo alla Cacciatore med papardelle
E Medel: Mexikansk grönsakspizza med tacotopping

I skrivande stund så har jag provsmakat de två sista rätterna och den ena kommer ut på bloggen lite senare idag.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.