Pasta, Vegetariskt, Viktväktarna Smartpointsrecept

Macaroni and cheese med knaprig bacon

Jag är just nu helt inne i serien ”Bones”, har köpt alla fem säsongerna och plöjer nu igenom dem sakta med säkert. Det är en serie som är både spännande och rolig. Karaktärerna i serien är helt underbara, alla på sitt eget speciella sätt, så jag rekommenderar serien starkt. Ja, i alla fall, så i ett av avsnitten så åt dom just Macaroni and cheese och det såg så gott ut så jag bestämde mig för att göra den. Jag googlade lite och fann många olika varianter på denna rätt. Till slut blev det detta, lite inspirerat från Ica.se men så har jag ändrat lite och gjort om den på mitt sätt. Varför jag just valde detta recept var just för att den var så snabblagad och perfekt till en vardag. Allt hänger förstås på hur stark smak av ost man vill ha. Här har jag använt prästost och det var precis så där lagom med smak då. En liten klick ketchup gör susen ska ni veta! Här serveras det med knaperstekt bacon men om du vill ha det helt vegetariskt så skippar du bara det.

Till fyra portioner behövs det:

300 g makaroner (ej snabb), 1 paket Kelda ostsås, 1 dl mellanmjölk, 1 äggula, 1 dl riven ost (17%), 1 lite större riven vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 2 krm nymalen svartpeppar, 2 msk ströbröd, ev 2 paket bacon

Gör så här:

Sätt ugnen på ca 225-250 grader. Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet men förkorta gärna koktiden lite  då det efter kokar i ugnen. Häll av vattnet och låt rinna av. Lägg över i ett ugnssäkert fat. Blanda ihop ostsås, mjölk, äggula, ost, vitlök, salt och peppar. Häll det över makaronerna och blanda. Strö sedan över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills makaronerna fått fin gyllenbrun färg.

Om du vill servera bacon till, så strimlar du den i bitar och steker den i en torr panna. Låt den gärna rinna av lite på hushållspapper innan du lägger upp den på tallriken. Servera gärna lite grönt till så blir det perfekt!

Smartpoints: Receptet ovan är totalt 59 smartpoints utan bacon, vilket ger 15 smartpoints per portion. Om du vill ha bacon till så välj gärna kalkonbacon (3 skivor = 2 sp)

 

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

  • Delikata Recept

    2011/06/10

    Det är så gott med macaroni and cheese! Gott bacon till också kan jag tänka mig.

  • Marie

    2011/06/11

    Åh, så gott det ser ut. Verkar vara pricken över i med bacon på toppen.
    Trevlig helg
    /Marie

  • Rick

    2011/06/11

    Gud vad gott det ser ut, blir ett bokmärke här. Detta måste jag prova.

  • Mårtenssons kök

    2011/06/12

    En av våra favoritserier på tv, sitter just nu och väntar på att se dagens avsnitt som snart är färdiginspelat på boxern. Ska det bli kärlek till slut mellan Brennan och Booth…

  • Linda Johansson

    2011/06/13

    Jag och min syster har följt ”Bones” sedan första början och har sett alla avsnitt. På tv 3 har de precis visat sista avsnittet av s 6. Vi har älskat serien men s 6 har bara varit skit. De enda servärda avsnitten var väl de 3 sista.
    Så hoppas att du inte blir lika besviken när du närmar dig slutet. Det är dags att lägga ner nu, hoppas att s 7 blir den sista med bra avslutning för alla karaktärer.

    Anledningen till att vi började kolla på ”Bones” var att vi följde med Angel (David Boreanaz) från ”Buffy” och ”Angel”. Han har länge varit en av mina favoritskådespelare, men när man fick veta att han var otrogen mot sin gravida fru så dalade David på min lista. Varför är män såna skithögar och varför är de aldrig lika trevliga i verkligheten? 🙂

  • Emma

    2011/06/15

    Har aldrig provat macaroni and cheese, fast jag varit i USA 🙂

  • Pingback: Veckans middag nr: 130 | Nadjaskitchen.se

Kommentera