Nadja provsmakar, Nadja tipsar

Mera av Ridderheims E-fria kött

Ridderheims fortsätter att satsa på lokalt producerade delikatesser som är helt E-nummer fria. Nu lanserar de ett nyårssortiment från producenten Jokkmokks Korv & Rökeri. Jag fick ett stort paket levererat med en hel del produkter ur detta nyårssortiment. Jag bugar och tackar från både mig och min make, han nämlingen älskar sånt här. I paket fanns det en kylväska lastat med detta:

Ridderheims E-fria nyårsprodukter

Vedrökt Fjällbog: en mör och saftig bog som vedrökts under mycket lång tid för smakens skull.

Jokkmokksrostbiff: Grillad av hög klass. Tillverkad hängmörat och noga utvalt nötkött. Väldigt god tyckte maken som gjorde en Dagobert av detta.

Fjällpastrami: Kokt i fjällvatten och därefter rullad i svartpeppar. Jag smakade denna på min morgonmacka och det var supergott, rekommenderas!

Vedrökt Oxinnanlår: Vedrökt under lång tid för att få den goda smaken

Det kommer mera…

Ridderheims nyaårsprodukter 2

Vedrökt skinkinnanlår: Även denna vedrökt under en lång tid för att få den bästa smaken.

Fjällskinka Flatrökt: Vedrökt i två dygn för den perfekta smaken enligt Jokkmokk.

Vedrökta Revbensspjäll: Mört och saftigt revben som vedrökts.

Alla dessa produkter är som tidigare nämnt E-nummer fria och det är fantastiskt. Mikael Lith från Ridderheims berättar: ”Våra produkter i Lilla Saluhallens sortiment är så god kvalitet och framställs med vedertagna hantverksmässiga metoder, så det inte behövs några tillsatser och konstigheter”. På de produkter jag hunnit provsmaka så känns det faktiskt lite så. Jag kan tänka mig att göra en stor ”Meze” tallrik av detta så att gästerna kan få plocka och provsmaka lite av varje tillsammans med goda ostar och grönsaker. Tack Ridderheims för detta!

Print Friendly, PDF & Email

One Comments

  • Karin

    2009/12/12

    Jag skivade upp den rökta Jokkmokksrostbiffen igår och serverade tillsammans med potatisgratäng. Min man är också en stor älskare av rökta köttprodukter och han tyckte att det var den godaste rostbiff han någonsin ätit.

Kommentera