Köttfärs, Mexikanskt

Mexikansk gratäng

 Jag provade detta recept som jag hittade i en gammal tidining. Receptet är beräknat till 4 personer, men det räckte faktiskt inte mer än till knappt 3 personer och då serverades gratängen till både tortillabröd, sallad, nachos och en hel del andra tillbehör. Jag skulle nog rekommendera att dubbla receptet om du vill servera den till 4 personer. Vi tog även 2 påsar tacokrydda för vi gillar smaken av tacokryddan och en påse smakar knappt något alls.

Mexikansk köttfärsgratäng

Mexikansk gratäng, cirka 2-3 personer:

500 g köttfärs, 1 msk smör, 1 purjolök, 1 påse tacokrydda (vi tog 2), 1 dl vatten, 1/2 tsk sambal oelek, 2 paprikor, 1 dl riven ost

Tillbehör: nachos, grönsallad, salsasås, olika grönsaker så som lök, majs, gurka, tomat, crème fraiche m.m.

Gör så här:

Bryn färsen i matfett. Tillsätt strimlad purjolök och fräs den tills den är mjuk. Strö över tacokrydda och tillsätt vatten och sambal oelek. Koka ihop i 5 minuter. Häll färsröra i en form. Lägg på strimlad paprika och strö över ost. Gratinera i 225 grader i 10 minuter. Servera med tillbehör som du gillar.

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Ann-kristinS

    2009/01/12

    Kul med något nytt inom meksikansk mat ,då kan man ju bytta ut tacoen en stund

  • Anna

    2009/01/12

    va fint du dekorerat=)

  • Jennie

    2009/01/12

    Men så gott! Lite som en gratinerad tacofyllning! 🙂

  • lina

    2009/01/13

    Tex-mex är aldrig fel!!!

  • anna

    2009/01/13

    Låter gott måste prova

    Anna

  • kardemummagumma

    2009/01/13

    Mums! Såg jätte gott ut! 🙂

Kommentera