Korv

Meze – korvbricka

 I Balkan länderna så bjuds det ofta på Meze av olika slag. En variant är att göra en korvbricka. Man tar 4-6 olika typer av korvar, salami och gärna parmaskinka eller prosciutto, lägger ut det fint på ett serveringsfat. Lägg gärna till några kokta ägg, feferoni, grönsaker, oliver, fetaost eller mozzarella. Bjud detta till en kall god öl och ett gott nybakat bröd. Jag lovar att det blir uppskattat en fredagkväll, bredvid ostbrickan eller t.ex när det är dags för killarna att se på när favoritlaget spelar den där superviktiga fotbollsmatchen!  

Korvbricka

Korvbricka

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  • kardemummagumma

    2008/11/13

    Tänkte precis säga ÖL, när jag såg brickan! Bra med sånt små salt till en kall öl… 🙂

  • kryddburken

    2008/11/13

    Åh så snyggt upplagt! Tack för tipset! Mannen och jag är såna där riktigt korv-älskare! Det måste provas!

  • Daniela

    2009/01/15

    är uppvuxen med sån mat, så gott, jag kommer ifrån fd jugoslavien, istället för vanlig gurka har vi små saltgurkor, cornichones eller vad det heter=)

Kommentera