Kryddväxter

Min Chili Cayenne planta

Halloj där! Ni som följer bloggen på Facebook har fått tjuvkika lite på min Chili Cayenne planta. Jag fick den från Klostra Handelsträdgård i början av maj tillsammans med ett flertal andra plantor. Nu börjar det hända lite saker och jag vill gärna dela med mig av mitt lilla experiment.

Jag bor i en lägenhet och har mina plantor i köksfönstret. Där får de sol och värme hela förmiddagen och det gillar de. När de blommade som mest la jag ut dem på balkongen i några dagar för att pollinera sig men när det blev sämre väder fick de åka in igen och där har de fått stanna.

De tycks trivas riktigt bra för det kommer chili! Jag har dock en liten fråga och undrar om ni kan svara på det. När vet man att den har växt färdigt och är redo för att plockas? Hur förvarar man dessa bäst sedan? Har ni några tips på vad man kan använda dem till? Om det blir alldeles för många så kan man säkert hacka dem och frysa in till hösten goda chiligrytor. Dela gärna med er av era råd och tips, det skulle jag uppskatta!

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Sussi Hägg

    Jag har också köpt från Klostra 😉
    Jag hade en Chili för några år sedan som fick massor med frukter
    Jag trädde dom på tråd o torka sen malde jag ner till grovmalt pulver oj oj vad gott det va 🙂

  • Martina

    Ja, jag antar att du vill ha dom när dom blivit röda? Då är det bara att vänta tills dom är helt röda och sedan provsmaka en för att se om dom är lagom starka. Jag brukar frysa in om jag får mycket, bara att lägga i en fryspåse eller låda och ta fram en och en sedan. Man kan också torka dom. då hänger man helt enkelt bara kvistarna upp och ner med frukterna kvar på. När dom sedan har torkat så mixar man dem till ”chiliflakes”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.