VV

Min fd Viktcoach gästbloggar

Jag har nu ett tag bett min fd Viktcoach från Viktväktarna gästblogga hos mig. Jag vill att hon ska berätta lite om sin viktresa, dela med sig av goda råd och hur hon behållit vikten med hjälp av Viktväktarna. Varsågoda här kommer det! Läs Marlenes historia och ta vara på hennes råd.

Marlene 10,5 kg

Gästbloggare hos Nadja… hur kul är inte det?

Nadja och jag har en historia tillsammans kan man väl säga… Hon har nämligen varit min elev, eller medlem som man säger på Viktväktarna. Min sambo och jag drev Viktväktarna över hela halva Södertörn under en tid och Nadja kom till oss för att få hjälp med sin vikt för några år sedan. Efter 14 år tog vi beslutet att sadla om och göra annat, så för knappt ett år sedan hade vi vår sista klass. Men en del medlemmar kan man bara inte glömma, så de hänger kvar och blir ens vänner. Nadja är en sån vän.

Hon vill att jag berättar om mitt liv som Guldmedlem och kanske ge några goda råd till alla som kämpar med vikten. Det gör jag mer än gärna!!! På Viktväktarna blir man nämligen Guldmedlem när man har kommit i mål med sin vikt och gått jämnviktsprogrammet för att lära sej att hålla den nya vikten. Det är lixom där jobbet börjar. Att gå ner i vikt är en resa, att sedan hålla vikten är en heeelt annan. Det är rent ut sagt skitsvårt!!!

Mitt råd till alla som går ner i vikt är att inte sikta för lågt. Ta er till översta BMI och lägg er ett par kilo under, annars är det lögn i helsike att hålla vikten! I allafall för mej. Å jag talar bara för mej. Vi är alla olika och jag hade först svårt att gå ner i vikt och har nu skitsvårt att hålla den. Det går upp och det går ner, och det är faktiskt helt ok! Så länge jag stoppar uppgångarna i tid. Ligga helt still i vikt kan ingen!

Jag vet att Viktväktarnas program fungerar och hur jag ska göra för att komma till min normalvikt igen. Självklart har jag ställt om ganska bra efter alla år som medlem och alla de år som vi sedan jobbat i ”branschen”. Det skulle aldrig falla mej in att ”banta” eller köra nån mysko kur. Man kan nog säga att jag lever sunt 300 dagar om året och är en vandrande katastrof de andra 65. Och det är helt ok! Som Guldmedlem går jag gratis på mötena och får allt material helt gratis, så länge jag håller vikten och kommer på mötena regelbundet. Resten av livet! Det är helt unikt. Och något som är det närmaste vaccin mot en ny övervikt som man bara kan komma.

Jag säger inte att det är enkelt, men för mej finns inget val. Jag är Viktväktare resten av livet vare sej jag vill eller inte. Skulle jag inte vara det så skulle jag må så otroligt mycket sämre i min kropp. Å varför välja bort något som man vet fungerar? Viktväktarna är ingen quickfix. Det tog mej 3 år att gå ner 10 kg. Men det är ett sätt man kan leva med och få in i sitt liv utan en massa begränsningar och krångligheter. Det är ett sätt att leva helt enkelt. Ett sätt som inte straffar en när man spårar ur. När jag väl förstod det så var det lättare att acceptera de där plusen på vågen som alla råkar ut för då och då.

Livet är inte enkelt och vägen är inte spikrak. Det är snarare en puckelpist i uppförsbacke många gånger. Man ska hinna med så himla mycket hela tiden! Kanske saker som faktiskt inte är helt nödvändiga… Genom att bli snällare mot sej själv, välja bort en del och se sej själv som viktig, så slappnar kroppen av och vikten är plötsligt inte så svår att hålla längre. Man kanske till och med går ner lite till… de där kilona som var omöjliga från början. Ju mindre stress jag har i mitt liv desto lättare är det att hålla vikten. Jag sover dessutom bättre och fungerar bättre på dagarna. En upptäckt som faktiskt förändrat mitt liv och gjort att jag omvärderat väldigt mycket.

Så mitt nästa råd är att se sej själv som viktig, den viktigaste personen i sitt liv faktiskt. Att försöka ta bort så mycket stress som möjligt (jo, det går – jag har gjort det själv) och slappna av! Där har ni mitt absolut viktigaste knep för att gå ner i vikt och sedan hålla den. Stress är nämligen livsfarligt! Både för hälsan och vikten. Å det är där Nadja än en gång kommer in i mitt liv. Det är nämligen det hon behöver mest hjälp med. Två kvinnor, på toppen av sitt liv, med vuxna barn och massor med egen tid. Den ena har tagit vara på tiden, den andra är på gång. Den ena håller vikten, den andra är på g…

Livet är för viktigt för att stressas bort. Med stress kommer kilon, hjärtsjukdomar och en massa annat läskigt. Jag vill ha ett bättre liv än så och la om kurs. Jag sa upp mej! Å jag mår sååå mycket bättre trots NOLL i inkomst. Vad jag numera gör och hur jag får saker och ting att gå ihop kan jag berätta om en annan gång. Annars får ni väl gå in och kolla på min blogg  🙂

Ha ett underbart och stressfritt liv!
/Marlene
Fd Ensamma Mamman och mm

Tack Marlene för ditt inlägg och för att du vill dela med dig av din historia. Kika även in på webbmagasinet Du i Fokus, Marlene är webbredaktör där.

Foto/Collage: M Rindå

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.