Mjuk chokladkaka

Idag hände det grejer i köket, det var riktigt roligt att få känna hur dofterna spred sig överallt. Dagen till ära blev det förutom långkok med Crock-Poten (kommer senare på bloggen) denna mjuka chokladkaka. Den är inte alls så söt och kokosen som jag mjölade formen med gav en fin slutlig touch till kakan. Till er viktväktare: hela kakan är värd 78 propoints. Dela i den i 10 bitar så blir en bit 8 pp, dela den i 12 bitar och en bit kostar 7 pp.

Till en kaka behöver du:

1 dl kakao, 2 tsk nykokt kaffe (om du vill ha mer kaffesmak i kakan: ta 2 tsk Nescafé istället för kokt) , 2 dl mellanmjölk, 2 dl strösocker, 150 g rumsvarmt smör, 3 ägg, 3 dl vetemjöl, 1 msk vaniljsocker, 1 1/2 tsk bakpulver, kokos till brödning av formen, ev. florsocker till garnering

Gör så här:

Vispa ihop kakao, kaffe, mjölk och 1 dl socker i en kastrull. Koka upp och låt kallna. Rör smöret luftigt med resterande socker och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smörsmeten, blanda till sist i chokladen.

Häll smeten i en väl smord och kokosbröad form. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i cirka 50 minuter.

Låt kakan svalna av innan den stjälps upp. Pudra över lite florsocker.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Mjuk chokladkaka

  1. Fniss, jag tipsar också om en chokladkaka idag – helt utan att ha kollat här, promise. Dessutom är de totalt olika, men din ska jag definitivt också prova. Låter supergott!
    Ha en go helg!

  2. Hej

    Gjorde denna kaka idag fast som muffins , Gud vad god den var. Tack så mycket för receptet. Har skrivit ut och sparat i kokboken och skrev ”av nadjas kitchen”

  3. Sarah: Ja visst är den god! Bra tips att göra muffinsar istället för kaka. Det går ju snabbare =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *