Gästbloggare, Matbröd, WW Flex Smartpoints, WW SmartPoints

Mjuka Vallmobröd

Självklart ska min goda vän Anna få gästblogga här hos mig. Anna är precis som jag. Hon gillar att provsmaka nyheter, samla på recept, laga mat och baka, speciellt då bröd. Här vill hon dela med sig av sitt nya favoritbröd: Mjuka vallmobröd. Receptet är från bakboken ”Bröd från Brunkebergs bageri” som jag skrev om tidigare i veckan. Anna berättar att detta goda bröd är enkelt att göra och mycket bra till barnens utflykter.

Till 12 stycken portionsbröd behöver du:

500 g mjölk (3 %), 60 g jäst, 900 g vetemjöl, 50 g rumstemperat smör, 25 g socker, 25 g havsalt, vallmofrön (1 msk) till garnering

Gör så här:

Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Degen skall vara ganska styv. Låt den vila i bunken i 30 minuter.

Dela degen i tolv delar och rulla varje del till 15 cm långa bröd. Spraya dem lätt med vatten och rulla eller doppa dem i vallmofrön. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 1-1 1/2 timme i rumstemperatur. Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda bröden i cirka 10 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna. Färdigt!

Fotograf: Frida Rosin

Viktväktarna

 • WW Flex Smartpoints:  hela satsen har 129 smartpoints enligt receptet ovan. Vid 12 portionsbröd så blir det 11 smartpoints styck.
 • Smartpoints (gammalt VV program): om du följer receptet ovan så är ett portionbröd 11 smartpoints. Om du byter ut mjölken mot vatten eller mellanmjöl (laktosfri) så blir det 10 sp per bröd

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

 • Katarina

  2012/11/23

  Ser mycket goda ut! Vallmofrön får man inte tag på i Singapore, de är olagliga här!

 • Nadja

  2012/11/23

  Till Katarina: Det var som attan! Det visste jag inte. Du kan välja att ha sesamfrö istället om det är tillåtet eller solros kanske…

 • Lars

  2012/11/23

  Lite off-topic:
  Men är inte du med i arlas hitta julrecepttävling? Antingen har du gömt det sjukt bra eller så har du inte lagt in det än:)
  http://www.arla.se/Default____35211.aspx

  Ontopic:
  Sjukt många smaskiga recept som bara MÅSTE testas!!

 • Victoria

  2012/11/24

  Åh vad gott!
  Älskar nybakat:)
  Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

 • Nadja

  2012/11/24

  Svar till Lars: Jo visst har jag gömt undan en av Arlas recept på bloggen. Den är inte alls så svår att hitta. Kika lite tillbaka i tiden, det du letar efter finns i en av tidigare inlägg (sött).

  Lycka till!
  Nadja

 • Lollo

  2012/11/25

  Supergoda!

 • Victoria

  2012/11/30

  Bakat bröden, de finns på min blogg nu:)
  Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.