Nachotallrik

Enligt veckans middags lista så är det Tacomiddag ikväll och för att variera lite granna så kommer här ett tips på supergod Nachotallrik. Den är hur enkel som helst att göra och du toppar den med vad du gillar mest som till exempel majs, lök, salsasås, bönor, paprika, sallad, gräddfil och naturligtvis ost.

Du gör som vanligt med tacofärsen, bryner den och kryddar den med tacokrydda. Jag brukar också använda lite passerade tomater för att få det krämigare och godare. Till en nachotallrik behöver du naturligtvis nachochips. Fördela chipsen antingen på ett stor ugnssäker serveringsfat eller direkt på en tallrik och strö över sedan tacofärsen och allt annat gott du vill ha på (majs, lök, paprika m.m.). Fördela till sist mild eller het salsasås och ost över. Lägg in serveringsfatet i ugnen (225 grader) ett par minuter (eller tallriken i mikro) tills osten har smält. Strö över strimlad isbergssallad och eventuellt lite gräddfil. Låt det väl smaka och ha en riktigt fin fredag kväll.

Viktväktarna

Smartpoints: 2 dl nachochips är 4 sp, 60 gram nötfärs (10 %) är 3 sp, 2 skivor 17 % ost är 2 sp, 1 dl salsasås är 1 sp, majs 1 dl är 2 sp.

Propoints: 2 dl nachochips är 3 pp, 3 msk köttfärs är 3 pp, 2 skivor 17 % ost är 1 pp, 1 dl salsasås är 1 pp, majs 1 dl är 2 pp…så ni ser att det inte alls behöver bli många propoints. Komplettera med riklig sallad.

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Nachotallrik

  1. Jag brukar försöka göra en helt vegetarisk gryta till mina nachos. Förresten, jag funderar på att skriva något om nachos på min blogg. Den idén får ligga och mogna lite.

  2. Vad roligt att du räknar ut propointsen på dina goa recept, det uppskattar jag verkligen. Tackar så mycket!

    Tjockisen i Jämtland

  3. nachotallrik är inte fel, tacos är många familjers fredagsmys, fast här blev det hemmagjord pizza istället

  4. Till Jessica: Självklart går det att göra i en stor form. Passa det bara i ugnen för den behöver inte vara där så länge och ha det inte på mer än 225 grader.

    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *