Godis, Julbak, WW Flex

Nougat- och sesampinnar

Detta recept fann jag i en gammal väggalmanacka från Mat Magasinet och Dan Sukker. Dessa sesampinnar såg så grymt goda ut på bilden att jag var bara tvungen att göra dem själv. Mina sesamfrön verkar dock har smält ner i den varma smeten och syns inte alls på bilden. Men goda var dom och jag kan även tänka mig dem som julgodis inför kommande jul.

Till cirka 30 stycken behöver du:

2 dl strösocker, 1/2 dl cane syrup/rörsockersirap, 100 g smör, 3 msk vetemjöl, 1 dl sesamfrön, 200 g mjuk nougat till garnering

Gör så här:

Blanda socker, sirap, smör och mjöl i en kastrull och låt sjuda under omrörning i 2-3 minuter. Rör i sesamfröna. Bred ut smeten på ett smort bakpapper till en platta ca 20 x 30 cm. Hyvla den mjuka nougaten med en osthyvel över den varma smeten. Låt stelna. Skär i lagom stora munsbitar.

Viktväktarna

  • WW Flex: hela satsen är 161 smartpoints. Dela det med antalet bitar du skär upp. Tex. vid 50 bitar blir 1 bit 3 smartpoints
  • Smartpoints: hela satsen har 198 smartpoints. Dela det med antalet bitar du skär upp. Tex vid 30 bitar så blir 1 bit 7smartpoints.
  • Propoints: 3 propoints/bit
Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

  • Katarina

    2011/11/17

    Wow, de här ser verkligen goda ut!

  • Amy's piece of cake

    2011/11/17

    Så smarrigt, yummie!!

  • Kokboksgruppen

    2011/11/18

    Verkar jättegott! Det ser ut lite som snickerskakor.

  • Kanel och vanilj

    2011/11/18

    Ser goda ut!

  • Linda

    2011/11/24

    Vilka grejjer du har!!Måste tacka så jätte mycket för all underbar inspiration som din sida ger!!

  • Nadja

    2011/11/24

    Linda! Tack själv som kikar in här på min lilla blogg.

    Hälsningar Nadja

  • stina

    2012/12/20

    gjorde dessa idag. använde vanlig sirap. det gick också bra. mycket goda och mycket mäktiga.

Kommentera