Nougat- och sesampinnar

Detta recept fann jag i en väggalmanacka från Mat Magasinet och Dan Sukker som jag har hängandes på jobbet. Jag tar med mig mitt intresse för mat och bak även dit 😀 . Dessa sesampinnar såg så grymt goda ut på bilden att jag var bara tvungen att göra dem själv. Mina sesamfrön verkar dock har smält ner i den varma smeten och syns inte alls på bilden. Men goda var dessa söta sesampinnar som jag även kan tänka mig som julgodis.

Propoints: 3 propoints/bit

Till cirka 30 stycken behöver du:

2 dl strösocker, 1/2 dl cane syrup/rörsockersirap, 100 g smör, 3 msk vetemjöl, 1 dl sesamfrön, 200 g mjuk nougat till garnering

Gör så här:

Blanda socker, sirap, smör och mjöl i en kastrull och låt sjuda under omrörning i 2-3 minuter. Rör i sesamfröna. Bred ut smeten på ett smort bakpapper till en platta ca 20 x 30 cm. Hyvla den mjuka nougaten med en osthyvel över den varma smeten. Låt stelna. Skär i lagom stora munsbitar.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Nougat- och sesampinnar

  1. Vilka grejjer du har!!Måste tacka så jätte mycket för all underbar inspiration som din sida ger!!

  2. Linda! Tack själv som kikar in här på min lilla blogg.

    Hälsningar Nadja

  3. gjorde dessa idag. använde vanlig sirap. det gick också bra. mycket goda och mycket mäktiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *