VV

Nu drar jag i handbromsen och säger stopp!

Att vara en mat- och bakbloggare är jätteskoj men har även sina nackdelar. Det går inte att laga till något utan att provsmaka och faktiskt även äta upp det. Ofta när jag bakar något så delar jag med mig av det. Men vi äter även upp mycket för att det inte skall slängas. Resultatet av det är ju att midjemåttet på något sätt ökar (???!!!). På sista tiden har den även ökat lite för mycket för att jag skall trivas med det. Sedan ett år tillbaka så har jag haft det riktigt tufft i mitt liv på många olika sätt. Det gjorde att jag började slarva med maten, med mitt propointsräknande och jag har gått upp några kilo under denna tid. Jag är en känslomänniska, vilket innebär att mat och annat gott slinker in i tid o otid om jag inte passar mig. Men nu så drar jag i handbromsen och säger stopp.

Viktväktarna-recept-propoints-nadjaskitchen.se

 Jag är en viktväktare sedan många, många år tillbaka. Att vara en viktväktare innebär för mig: att äta rätt mat, äta rätt mängd och inte behöva avstå något av det goda. Så det är ingen diet som man kör ett tag och sedan återgår till det vanliga, det är en livsstil. Man kan följa Viktväktarnas program på olika sätt och jag har valt den med att räkna propoints och att väga. Då har jag riktigt koll på hur mycket jag får i mig av det som jag behöver. Som viktväktare så tillåts man äta precis allt…men inte alltid. Jag brukar planera in en dag ibland då jag får något som jag längtat efter och då kan jag äta det med gott samvete.

Viktväktarna-propoints-recept-mättandedag-nadjaskitchen.se

Varför berättar jag detta för er? Jo, jag har nu bestämt mig för att börja om från början. Börja med att skriva checklista och räkna propoints. Att skriva ner allt jag äter på en checklista är A och O för att jag ska lyckas, för tro mig man stoppar i sig mer än vad man tror och skriver man ner det så börjar man inse hur mycket man egentligen äter.

Jag kommer att fortsätta laga god mat, för det är bra mat för hela familjen. Naturligtvis kommer jag även fortsätta baka, för som viktväktare så behöver man som sagt inte utesluta något. Men jag behöver ert stöd så att min motivation inte tryter när det blir lite kämpigt. Jag vet att det finns några viktväktare som följer min blogg och er vill jag ha kontakt med. Jag vill så gärna att ni hänger med mig på resan så att vi kan stödja varann och ge varann tips och råd. Ni får även gästblogga här om ni vill och dela med er av era favoritrecept. Det skulle vara så roligt om ni ville det. Kontakta mig jättegärna på nadjaskitchen@hotmail.com så pratar vi vidare om det. Så vad säger ni? Ska vi göra 2015 till ett hälsosammare, smalare och lättare år? Det tycker jag absolut! /Nadja

Print Friendly, PDF & Email

14 Comments

 • Nadja

  Hej Ann-Marie, så bra och tack på förhand! Återkom gärna om vad du tycker. Kram kram Nadja

 • Ann-Marie L

  Heja på ska göra vad jag kan för att hjälpa dej och det är mycket möjligt att även jag försöker leva lite efter det då det är bra mat och inget är förbjudet som du säger.

  Det här fixar vi!

  Mvh Ann-Marie

 • Nadja

  Sussie, grattis till målvikten, starkt jobbat. Dit vill jag också komma så återkom gärna och berätta om din historia.

 • Nadja

  Madeleine, tapper viktväktare vet jag inte om jag är, men jag försöker göra mitt bästa. Kul att du är med.

 • Madeleine Runesson

  Alltid inspirerande att följa andra tappra viktväktare, jag är med till 100%

 • Susanne Westby

  Jag hänger gärna på jag med . Har varit viktväktare ett år nu och har nått målvikt. Märker nu att motivationen går upp och ner så ser fram emot lite nya recept och nya tag
  Mvh Sussie

 • Zandra

  Känner igen mig så mycket i vad du skriver.
  Har varit viktväktare i snart 3 år och har också insett att viktväktarna är en livsstil. Och ingen diet som man följer ett tag och sedan åter går till sin gamla vanor.
  Har under dessa år följt din blogg även testat mång recept som har fått hänga med mig under min tid som viktväktare.
  Så jag hänget gärna på ett bättre nytt år, längtar efter att få se vad 2015 har att ge!

 • Ylva

  Perfekt. precis den inspiration jag behöver. Jag kommer försöka åka snålskjuts på dig. Lycka till, det kommer gå jättebra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.