Tävlingar

Nya grötmixer från Axa

(Tävlingen avslutad.)

Gröt äts av allt fler och många vill enkelt kunna laga en god havregrynsgröt. AXA har därför tagit fram en smaksatt gröt som innehåller nordisk havre och är rik på protein, vitaminer och mineraler. Den nya gröten är nyckelhålsmärkt och finns i två varianter.

AXA_Havre_Grot_Apricot_Blueberry_vinkelAXA_Havre_Grot_Cranberry_Apple_vinkel

Havregröt Aprikos & Blåbär: helt utan tillsatt socker bestående av havregryn och solrosfrön smaksatt med kardemumma, aprikos och blåbär

Havregröt Tranbär & Äpple: innehåller havregryn, linfrön och pumpakärnor och är smaksatt med äpple, tranbär och kanel.

Båda gröten kokas i tre minuter och ger en matig gröt som passar vid flera tillfällen. Gröten ger en variationsrik frukost men passar även bra som mellanmål, kvällsmat eller i samband med träning och utflykter. Jag har räknat ut att en deciliter är 5 propoints, oavsett vilken gröt du tar.

Vill du testa dessa? En vinnare har chansen att få hem ett paket med båda smakerna. Dela med dig av ditt bästa gröttips i detta inlägg senast den 29 mars och du är med i utlottningen. Lycka till!

Print Friendly, PDF & Email

12 Comments

  • Marlene

    Efter att ha testat muggkaka med havregryn så kommer nog min gröt att förvandlas till mugg-gröt i fortsättningen, dör det var rktigt gott och ännu mer mättande 🙂

    1 ägg
    1/2 banan
    1 dl havregryn
    4-5 hallon
    1/2 tsk bakpulver
    1 tsk kokosfett eller smör

    Gör så här
    Vispa/mosa ihop eller mixa ihop ägg, banan och havregrynen + bakpulvret.
    Häll blandningen i en smord (med kokosfett eller smör) mugg som tål mikro.
    Toppa med hallon och kör i mikron i 90 sekunder.

  • Fröken M

    Jag vill vara med !!
    Jag äter OFTA gröt innan jag åker till jobbet på morgonen !

    En favorit här hemma är att hacka ett halvt äpple i små bitar ( gärna Royal gala ) och blanda ner det och kanel i grötblandningen innan jag ställer in tallriken i micron !
    Vill man lyxa till det ytterligare lite så lägger jag en matsked jordnötssmör på en varma färdiga gröten också innan jag äter.
    Det ¨är SUPER GOTT !! 🙂

  • Sara

    Älskar gröt! Äter det nästan varje dag. Jag värmer 1 dl havregryn, 2 dl vatten och lite salt i micron i 2 min. Efter mosas en banan i och kanel strös på. Sjukt gott!

  • Hanna Fornhem

    Åh, vi älskar gröt, äter havregrynsgröt till frukost varje vardagsmorgon. Vi är gärna med och tävlar!
    Vi gör lite olika varje gång. Men oftast häller vi ner lite solroskärnor mot slutet av koktiden. Då blir gröten så där härligt söt och lite knäckig nästan. Sedan vill jag gärna boosta med något nyttigt till barnen. Antingen häller jag ner lite gojibärsextakt eller strandnypon, samt en kapsel med probioplex för bra magbakterier.

    Allra godast blir det ju om man hunnit koka upp lite äpplen med kanel och ingefära som man blandar ner lite chiafrön i också att ha ovanpå gröten.

    Må gott!

  • Anna Lundqvist

    Gör en blandning av:

    8 dl havregryn
    4 dl bovetegryn
    2 dl havrekli
    1 dl vetegroddar
    100 g grovhackade torkade äppelbitar
    1 dl grovhackade hasselnötter
    3 msk kanel

    Koka gröt av 1 dl av blandningen tillsammans med 2 dl vatten o lite salt. Puttra i 3 min. Klart.

  • Anna H

    Jag brukar koka fiberhavregrynsgröt med några russin och 1 msk linfrön som fått ligga i blöt över natten. Suveränt gott 🙂

  • Maria Nilsson

    Vanlig havregrynsgröt blandad med lite keso, hallon, banan, kanel , o häll över lite lättmjölk eller annan go mjölk tex mandelmjölk eller hasselnötsmjölk det är mums.( Ev någon form av frön också)

  • Jessica Sundberg

    Koka 1 dl vanliga havregryn med 2 dl vatten i kastrull/mikron. När den är klar blanda i ca 1 msk chiafrö. Mosa en halv banan till ett fint mos. Häll ned i gröten och rör om ordentligt. Toppa med färska blåbär och en handfull kokosflagor. Häll på Alpro Soyamjölk (har en lätt vaniljsmak). Ät och njut!!!!!!!!! Är min standard varje dag och jag lovar – frukosten är dagens höjdpunkt (om vi inte räknar med godiset i mängder jag brukar unna mig också!!!)!

  • Sofie

    Hej(: som största fan av havregrynsgröt så bara måste jag vara med på denna tävlingen (: mitt gröttips är:

    En lite för stor skål när du värmer gröten (så det inte kokar över i micron). Riv sedan äpple och toppa med detta, ta liiite för mycket kanel, och sedan havremjölk på det. Havremjölken är något sötare vilket gör att det är en toppenmix. Gröten med dess tillbehör smakar lite som en äpple paj, dock inte för söt för en morgon, och tillräckligt mättande för att hålla dig till lunch. Det är mitt tips

  • Anna K

    Mitt bästa gröttips är att lägga i frysta bär i gröten, speciellt blåbär. De blir perfekt tinade av sig självt samt ger både extra smak och färg på gröten. 🙂

  • Jessica Andersson

    Jag brukar koka 1dl havregryn (ibland blandar jag 0,5dl av två olika typer av havregryn) och 3 dl vatten i 3 minuter.
    När det är klart blandar jag i ca 15 gram valfri protein pulver, vanilj el chokladsmak är min favorit. Super gott och mättande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.