Nadja provsmakar

Nya téer från Mighty leaf

Fick hem för ett tag sedan två små påsar av MightyLeaf.se senaste nyheter på löste. Amerikanska MightyLeaf är certifierade av USDA, i Sverige motsvarande KRAV och EU Blomman och försöker utöka sortimentet av ekologiskt odlade teer. Toppen tycker jag! Smakerna som jag fick prova på var: Organic Persian Delight samt Chocolate Orange Truffle. Det tar mig lite emot att säga det, men dessa två sorter var inga riktiga höjdare. Blev besviken då detta är riktigt fin kvalitets te.

Mighty Leaf Organic Persian Delight: lätt parfymerad svart lös te som påminner om lite om orienten. Finner den lite för stark parfymerad för min smak men dock ändå lite spännande. Den är smaksatt med pistagenötter, kryddnejlika, ingefära och rosenblad. Är det rosenbladen som tar över helt för det andra känner jag inte riktigt av. Betyg:2/5

 

Mighty Leaf Chocolate Orange Truffle: visst låter det gott? Men det  var den inte tyvärr. Det står så här i produktbeskrivningen: en härlig smakkombination av vanilj från Madagaskar, apelsin och kakao blandat med svarta tesorter från Kina och Sri Lanka. Detta te, som är lätt att tycka om, har en kraftfull smak som toppas med kakao och citrussmak. Kan inte hålla med alls! Upplevde det som om jag drack en utspädd och vattnig varm chokladdryck. Saknade även eftersmaken av apelsin. Betyg: 2/5.

Fotografierna är pressbilder från Pretto

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.