VV

Nya tider med Viktväktarna – Smartpoints

Om du är en Viktväktare så kan du inte ha missat att Viktväktarna har nu gjort om sitt program och kallar den för Smartpoints. Jag ser fram emot denna förändring, tror att detta är precis vad jag behöver: en ny fräsch start, med nytt material och lite nytt tänk.

ViktVäktarna - smartpoints

Med nya SmartPoints äter man ännu bättre genom att man får vägledning till smartare val. Detta betyder att man inte bara går ner i vikt utan man äter även hälsosammare under tiden. All mat och dryck har ett SmartPointsvärde. SmartPoints beräknas via en formel som tar hänsyn till livsmedlets kaloriinnehåll samt innehållet av socker, mättat fett och protein.

Hur räknas SmartPoints ut?
•    Kalorier: Ligger till grund för SmartPoints.
•    Protein: Ju mer protein ett livsmedel innehåller, desto lägre SmartPoints.
•    Socker: Ju mer socker ett livsmedel innehåller, desto högre SmartPoints.
•    Mättat fett: Ju mer mättat fett ett livsmedel innehåller, desto högre SmartPoints.

Ganska självklara saker eller hur? Nu undrar ni säkert hur det blir med alla recepten som finns här på bloggen, jag menar de som är uträknade och har det gamla Propointsvärdet. Mitt mål är att alla recepten skall räknas om till Smartpoints och bli anpassade till det nya programmet. Men jag ber er att ha tålamod då jag gör detta på min lilla och sparsamma fritid. De nya recepten, veckomenyerna kommer direkt vara uträknade i Smartpoints, men de gamla recepten kommer jag successivt räkna om så fort jag hinner. Detta blir nog det jag kommer syssla med under min julledighet. En nykategori som heter ”Viktväktarna – Smartpointsrecept” kommer att finnas och där kommer ni lätt kunna se vilka recept jag hunnit räkna om.

ViktVäktarna - smartpoints

Vad jag gillar den nya ”Framgångsboken”! Tycker att den är kanonbra. Där kan man fylla i både vikt, mål, måtten och ha allt på ett och samma ställe.  Vad säger ni? Nu sätter vi igång?!

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

 • Nadja

  Hej Rosita
  Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med Viktväktarnas app eller hemsida, det kan bara dom göra. Mitt råd är att du ge det lite tid så löser det sig. Jag har också problem men skriver ner det på papper och räknar på ett ungefär. Om du inte har nya häftet med smartpoints så kör på det gamla systemet tills allt fungerar. Allt löser sig till slut.
  Hälsningar Nadja

 • rosita åsberg

  Hjälp jag är förtvivlad för den nya appen som inte fungerar så som den gamla. Plötsligt mer points/ dag o mindre veckobonus. Den räknar inte ihop pointsen vartefter jag antecknar, får inte fram varumärken lika lätt som den gamla det handlar om min hälsa, så jag ber om hjälp från någon, har ringt till WW men kommer inte fram. Jag är så tacksam för de recept som jag hittar från er och dom är fantastiskt goda, tack för att ni finns.
  Vänligen Rosita

 • Nadja

  Hej Yvonne, tusen tack för din kommentar. Det kanske inte var en dum idé. Jag behåller propointsen och lägger bara till smartpointsen på de gamla recepten. Men de nya kommer nog bara få Smartpoints.

  Hälsningar Nadja

 • Yvonne

  Härligt av dig. Ska ner i morgon på möte och höra om det nya tänket 🙂
  Hoppas att du bara lägger till det nya räknesättet i de äldre recepten och behåller pp också :). Gillar dina recept skarpt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.