Nadja provsmakar

Nyheter från Aromia.se

För ett tag sedan så fick jag lite nyheter att provsmaka från Aromia.se . Som ni vet sedan tidigare så gillar jag deras kryddor och teer, så förväntningarna var höga. Och jag blev inte besviken denna gång heller. Tvärtom så blev jag glatt överraskad av att finna att äggtoddykaramellerna och äggtoddy teet var så goda, det hade jag inte förväntat mig.

~***~

Äggtoddykaramellerna var som sagt mycket goda. Karamellerna är tillverkade enligt ett klassiskt recept från Farmor Ediths konfektyrsortiment och endast naturliga färg- och aromämnen används. Karamellerna säljes i denna vackra glasburk men även i påse. Betyg: 5/5

Sylt med smak av rom och krusbär var en annan god överraskning. Jag tyckte inte den smakade så mycket rom utan krusbären dominerade och det gillade jag. Aromia rekommenderar den till ostbrickan och det tror jag är bra, men den passar nog även på varma scones eller rostade mackor. Jag gillar även den fina glasburken som ger en känsla av gamla tider. Betyg: 5/5.

 Aromias Påskkaffe  är smaksatt med apelsin och vanilj. När man öppnade påsen så kände man den goda doften av apelsin och när kaffe hade bryggts så kom även vaniljsmaken fram. Kaffet är bryggmalda Arabicabönor. Jag är en av dem som tycker att kaffe ska vara kaffe och har lite svårt för olika smaksättningar. Men denna var helt okej faktiskt. Betyg 3 1/2 av 5.

Sitter precis och smuttar på en kopp Äggtoddy-te. Det är ett rött te som är ovanligt god måste jag få säga. Den smakar verkligen äggtoddy. Den är smaksatt med ägglikör, persika, vanilj, gräddarom, ringblomma och safflor. Som all rött te så är den rik på anioxidanter och mineraler. Detta te är även drygt, man behöver bara 1 tesked per kopp. Betyg 4/5.

~***~

Fotografier är Aromia.se egna. Imorgon så kommer en tävling där du kan vinna ett jättefint vårpaket från Aromia. Håll utkick!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.