Nadja provsmakar

Nyheter från Pågen

Som ni kanske vet så är jag med i Pågens Brödpanel och får lite då och då hem ett paket hemskickat med lite nyheter att testa. I det senaste paketet så fanns det flera godsaker, bland annat Pågen Trekorn, Pågen Fröjd, Pågen Gifflar med Kardemumma och Pågen crèmefyllda muffins med smak av sommarbär.

Pågen Fröjd har funnits förr på marknaden men bakas nu efter ett nytt recept. Detta är ett grovt portionsbröd som nu även är delat. Den har solros- och linfrön samt melonkärnor i sig och på toppen. Jag gjorde en skinksmörgås med sallad och kokt ägg på och smörgåsen blev helt okej. Betyg 3,5/5.

Pågen Trekorn är ett osötat grovt skivat bröd. Rågkärnor, fullkornsmjöl, havrekärnor, lin- och solrosfrön ger smak åt detta bröd. Fullkornsinnehållet är hela 44 % och uppfyller därmed mer än väl reglerna för nyckelhålet. Detta bröd rostade jag och la på en god ostskiva på och det blev mycket gott, gillade den mycket mera än Fröjd. Betyg 5/5.

Vem har inte ätit Pågens Gifflar? Det måste då vara väldigt få som inte har gjort det. Nu har Pågen tagit fram ny smak på sina kända gifflar: kardemumma (och mandel). Jag skriver mandel inom parantes då Pågen går ut med att det är kardemummasmak, men mandelsmaken är väldigt påtaglig tycker jag, vilket absolut inte en nackdel utan snarare tvärtom. Dessa gifflar var lika goda som de vanliga med kanelfyllning. Betyg: 4/5.

Här kommer Pågen med klassiska muffins som har en creméfyllning som smakar jordgubbar, hallon och svart vinbär. Jag måste säga att jag är lite skeptisk mot färdiga muffinsar i affärerna och blev därför lite förvånad när jag smakade dessa. De var mycket saftiga och goda och smakade verkligen sommarbär. Betyg: 4/5.

Fotografierna kommer från pagen.se där du även kan läsa mer om dessa produkter. Tack för detta paket Pågen och för de goda frukost- och fikastunder familjen har fått.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

  • Yasemin

    Ahh va bra att du betygsätter bröd. Jag är ständigt på jakt efter bra bröd. Var nyfiken på fröjd efter all reklam jag sett på den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.