VV

Nyinskriven och vecka 1

Att vara så mat- och bakintresserad som jag är inte lätt många gånger. Det största problemet är ju att det sätter sig runt midjan direkt, speciellt om man har de anlag som jag har och inte är så värst intresserad av sport överhuvudtaget. Men att inte få laga mat och baka finns inte på min världskarta. Jag måste bara hitta den där rätta balansen så att jag kan få både och; vara nöjd med min vikt och få göra det jag tycker är roligast. Jag har varit Online medlem hos Viktväktarna hela tiden, men i förra veckan så gick jag på ett Viktväktarmöte ( i mitt fall Viktväktarna Södertörn) och skrev in mig där igen.

Nyinskriven som viktväktarmedlem

Jag känner att jag behöver detta, att vara endast Online-medlem räcker inte för att jag ska ta tag i den övervikt jag har. Jag behöver det där att gå och väga mig hos någon annan, träffa andra människor som är i samma situation som jag och få tips och idéer från andra medlemmar. Så jag tog mig i kragen och gick till Viktväktarna där jag bor. De hade skrivit ut mig då det var länge sedan sist, men det var bara bra för då har vi nollställt alla tidigare resultat och jag börjar helt på en ny kula. På så sätt har jag satt bollen i rullning och jag fortsätter på det tänket som jag skrev om i mitt förra inlägg om Viktväktarna och mig.

Det har nu gått en vecka och det har gått bra. Jag har haft fika på jobbet (tackat nej utan problem), firat dotterns födelsedag, ätit paj och potatisgratäng, provlagat lite nya rätter, bakat bröd, ätit ute på Indisk restaurang och njutit av Naanbröd, ätit frukt till mellanmål så att jag inte blir jättehungrig innan det är dags för mat och skrivit ner precis ALLT jag har stoppat i mig. Det där med motion är nog det enda som inte blivit av. Och efter första veckan som är resultatet: minus 700 gram.  Nu fortsätter jag med vecka 2…..

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

 • Nadja

  Hej Annika
  Att gå med i Viktväktarna igen är ett beslut som jag inte heller ångrar. Jag ser det som en investering i min hälsa. Din länk till din blogg fungerar inte, återkom gärna med rätt adress =)
  Hälsningar Nadja

 • Annika

  Bra beslut! Grattis till ditt minus!
  Jag har som du kanske kommer ihåg varit medlem sedan augusti 2013. Att bli medlem i Viktväktarna är ett beslut som jag aldrig kommer ångra!

  Lycka till!

  Kram

 • Nina

  Klokt, jag tror också att det är ”nyttigt” att gå på möten ibland. Det ger mer än ”bara” online….Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.