Nadja provsmakar

Nytt från Lipton

 

Lipton har kommit ut med fyra stycken nya smaker inom kategorin pyramidte: White tea pomegranate, White tea Raspberry, Green tea Lemon Melissa och Green tea Mandarin Orange. Green Tea Lemon Melissa är en efterfrågad variant av Liptons kunder. Unikt för de gröna teerna är att de har en mindre besk smak. Samtliga smaker finns att hitta i daglivaruhandeln. Jag och min vän Anna har provsmakat två av dem. Här kommer våra smakbedömningar:

White tea Pomegranate är ett vitt te med smak av granatäpple. Denna te är väldigt len och mjuk i smaken, kunde smaka en liten aning mera granatäpple för min del, men är helt klart godkänd. Anna tyckte den var mycket god. Betyg: 3/5 från Nadja och 4/5 från Anna.

Green Tea Lemon Melissa är ett milt grönt te, smaksatt med smaken citron. Här tyckte vi inte alls så lika. Anna fann denna te mycket god och gav den 4/5 i betyg. Nadja däremot tyckte den knappt smakade citron utan mer kamomill eller till och med gräs. Den fick bara 2/5 av henne.

Lipton delar med sig av ett par användbara tips vid tillagning av te:

  • Vid bryggning av te – koka alltid upp färskt och kallt vatten
  • Vid användning av tepåse, placera först tepåsen i koppen och fyll därefter på med vattnet. När vattnet träffar tepåsen virvlar innehållet runt ordentlgit och mer av den goda smaken och aromen erhålls.
  • Undvik att vrida ur tepåsen i tevattnet då detta ökar beskan

foto: pressfoto från Lipton

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.