Kökstillbehör, Nadja tipsar

Nytt i köket från Ninasmat.se

Ni missade väl inte att nappa på det fina erbjudandet bloggen hade med Ninasmat.se? Jag gjorde inte det, utan passade på att köpa in en del nytt till köket.  Det har blivit silikonformar, mandolin, shoppingbag, decope, skedar, omegavispar, skärbräda och annat smått och gott.

För mig är det egentligen livsfarligt med sånt här. Jag har så svårt att sluta handla för jag gillar när jag har nytt i köket och framförallt arbeta med de nya redskapen. Jag har nu hunnit prova på en del saker och här kommer en liten resummé.

Mandolin – skivar allt i din väg

 En mycket vasst redskap som du kan ställa in i fyra olika lägen för att t.ex skiva potatisen till gratängen eller gurkan till salladen.Jag gjorde en potatisgratäng i mellandagarna till den överblivna julskinkan och potatisskivorna blev perfekta och hade samma storlek. På så sätt så tyckte jag faktiskt att gratängen blev klar snabbare. Ett fingerskydd medföljer och använd den för knivarna är mycket vassa, det fick jag snabbt erfara. Kan diskas i maskin utan problem. Produkten får 5/5 och rekommenderas starkt.

 Omegavispen

Jag köpte två, en röd och en svart, och de blev snabbt en favorit här hemma. Omegavispen kan du vispa med, mosa med, röra med och ta upp med. En litet allt i allo redskap. Vispen är så formad att den kommer åt hela botten på kastrullen och därmed perfekt till stuvningar bland annat. Köp två på en gång, för är en smutsig så har du den andra som du kan använda dig av. Betyg: 5/5

Baggu – shoppingbag

När jag storhandlar så har jag speciella kassar från ICA som jag använder, men ni vet de dagliga sakerna som tar snabbt slut och tvingar en svänga förbi affären och handla, gör så att jag köper plastkassar.  Jag vet inte hur många kronor jag spenderar på det, men i det stora hela så köper jag så gott som en ny kasse varje gång jag går förbi affären och det är illa båda för miljön och ekonomin. Därför så köpte jag denna shoppingbag i en härlig röd färg så att jag kan ha den i väskan hela tiden. Den är gjord av nylon och därmed även tvättbar. Helnöjd hittills. Betyg: 5/5.

Combooh -skeden för festen

Denna sked tänkte jag skulle vara en kul grej för nyårsfesten och ni som läste vad vi hade för nyårsmat kunde även se dessa skedar. En rolig sak som väcker nyfikenhet hos gästerna och att det ser snyggt ut är ett stort plus. Man får även lite tips på olika saker man kan ha på skedarna. Så är du en som brukar anordna fester så ska du absolut köpa detta. Betyg: 4/5.

 

Skärbräda som ligger på plats

Jag har en liten skärbräda av plast som jag gillar att använda men den kan även göra mig irriterad då den inte står still. När jag såg att Ninasmat hade en med gummitassar på undersidan så ville jag prova den genast. Jag föredrar skärbrädor av plast då man kan stoppa dem i diskmaskin och på så sätt döda alla eventuella bakterier som samlas. Denna skärbräda är jag mycket nöjd med, den rörde sig inte ett dugg medan jag skar på den. Toppen! Betyg: 5/5

 

De är dessa produkter jag har hunnit använda och testa och jag är mycket nöjd. De små bilderna kommer från Ninasmat.se. Passa på och beställ lite nu då de har nedsatta priser på rätt så många produkter. Mycket snabba leveranser kan jag också tillägga.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Hanna

    2011/01/08

    Åh vad mycket roligt!! Jag måste nog göra några inköp jag också. 🙂 Skedarna verkar ju jätteroliga.

  • Helena Ljunggren

    2011/01/11

    En mandolin är något som jag absolut skulle behöva i mitt kök 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.