Nyttigare Äppelmuffins

 

Här kommer ett recept som jag la ut på bloggen 2009. Detta recept innehåller väldigt lite socker och muffinsarna är inte så söta men desto mer har de äppelsmak och goda ändå. De går bra att frysa in och kan användas till mellanmål eller varför inte ta med dem till badstranden eller på utflykten.

Nyttigare Äppelmuffins

Du behöver detta till 12 stycken muffins:

2 dl havregryn (går bra med fiberhavregryn)

2 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

3 msk råsocker

1 dl flytande margarin 80 %

1 dl äppelmos utan tillsatt socker

1 stort äpple

1 msk råsocker

1/2 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Vispa ägg och 3 msk råsocker skummigt.
  4. Blanda mjölblandningen med ägg, flytande smör och äppelmos till en tjock smet.
  5. Skala äpplet och skär det i 12 klyftor.
  6. Blanda ihop 1 msk socker och 1/2 tsk kanel för att sedan blanda det med äppelklyftorna.
  7. Fördela smeten i stadiga (inte allt för stora) muffinsformar.
  8. Tryck ner en äppelklyfta i varje.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har receptet 68 points och det blir 6 points per muffin.

13 kommentarer

  • anna

    Dom ser jätte goda ut till och med så jag kanske kan äta dom nu eftersom jag har börjat mitt nya liv. Som ska vara nyttigare.

    Anna

     
  • Anna

    Tack Nadja för att jag har fått låna både recept och bild av dig. Har redan sett att folk gillar ditt recept. Som tack har jag länkat till dig och jag hoppas mina besökare hittar hit.

    Anna

    Svar till Anna:

    Ingen orsak och tack själv 😀
    Nadja

     
  • Nadja

    Svar till Catty:
    Absolut inte, muffinsarna är mycket enkla att baka. Följ receptet så ska det gå bra.

    /Nadja

     
  • Fridas kök

    Mmm, verkar jättegoda! Ska jag testa! 🙂 Jag får inte äta för mycket äpplen (går inte väl ihop med min galla, tyvärr) men på sensommaren/hösten kan jag inte låta bli – då blir det en hel del äpplen. Äppelmos och äppelpaj är riktiga favoriter! Och bara äta äppple rakt upp och ner… Mina favoriter är Aromaäpplen, tröttnar aldrig på dem!

    Angående min blåbärssylt så går det nog bra att minska receptet och göra halv sats. Jag och sambon äter aldrig upp tre burkar själv så svärföräldrarna och svägerska med familj fick varsin burk. Syltsocker innehåller pektin, så sylten bör hålla sig någon vecka (två-tre veckor kanske?). Sen beror det ju på hur mycket pektin det är i blåbären, det kan man ju inte så noga veta… har med säsong och mognad att göra. Använder man inte syltsocker så brukar man väl koka sylt/saft med socker och citronsyra, det är väl ungefär samma hållningslängd skulle jag tro. Men iom att man gör sylten själv så slipper man ju alla konserveringsmedel och onaturligt skit (rent ut sagt) så för mig gör det inget om inte sylten håller lika länge som köpesylt!

    Oj, nu blev det väldigt långt här! 🙂 Ha det gott!

     
  • Åsa/En Sida Med Mat

    Ja,jag älskar också ”äppletider”!!
    Tröttnar aldrig på att baka med äple och kombinationen äpple/kanel är ju klockren!!

    Bra tips med lite nyttigare muffins!

    Ha en bra dag!/Åsa.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.