Köttfärs, WW Flex Smartpoints, WW SmartPoints

Ost- och paprikafyllda färsbiffar

Om man fyller vanliga färsbiffar med lite riven ost och fintärnad paprika så blir de genast mer intressanta. Färsbiffarna passar fint till söndagsmiddagen men även till vardags. Det tar dock lite tid att fylla dem så tillaga dem en dag då det inte är så bråttom med maten. Gott även dagen efter i matlåda.

Ost- och paprikafyllda färsbiffar - smartpoints - viktväktarna - ost - paprika - färs

Till 4 portioner behöver du:

400 gram nötfärs, 1 ägg, 1 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 msk potatismjöl, 2 dl mellanmjölk, 1 röd paprika, 100 gram riven ost 17%

Gör så här:

Blanda färsen med ägg, kryddor, potatismjöl och mjölk. Arbeta snabbt samman färsen och låt den vila tills du förbereder fyllningen.

Ost- och paprikafyllda färsbiffar - smartpoints - viktväktarna - ost - paprika - färs

Skölj och dela paprikan mitt itu. Ta bort alla kärnor och skär paprikan i mycket fina tärningar. Riv eventuellt osten. Forma färsen till 8 tunna biffar. Lägg lite av både paprikan och osten på varje biff. Vik ihop biffarna och forma dem jämna och fina. Blöt gärna händerna med lite vatten, så blir det lättare att hantera den kladdiga färssmeten.

Ost- och paprikafyllda färsbiffar - smartpoints - viktväktarna - ost - paprika - färs

Stek biffarna i en stekpanna så att de får fin färg på båda sidorna och tills de verkar vara genomstekta. Gott att servera till är kokt potatis och lite gräddsås.

Viktväktarna

  • WW Flex: 9 smartpoints per portion (2 färsbiffar per portion). Potatis och sås är inte inräknat. Om du endast använder 75 gram riven ost blir det 8 smartpoints per portion.
  • Smartpoints: 9 smartpoints per portion (2 färsbiffar per portion). Potatis och sås är inte inräknat. Om du endast använder 75 gram riven ost blir det 8 smartpoints per portion.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.