Nadja provsmakar

På lunch med Caj P’s och Landmann

För två veckor sedan så var jag inbjuden på en fantastisk lunch med Caj P och Landmann. Caj P’s talesman berättade att hela 80 % av alla svenskar brukar grilla och då grillar vi helst fläsk, nötkött och kyckling. Och det är hela 45 % som köper färdiga marinader när de ska smaksätta vid grillning.

Caj P och Landmann lunch

Lagom till denna säsong så har Caj P förnyat sitt marinadsortiment med ännu bättre recept där samtliga sorter är glutenfria. Caj P’s marinader kan med fördel användas till alla typer av kött, fisk, skaldjur och även grönsaker.

Caj P marinad smokey honey

Det finns sex olika smaker på deras färdiga marinader: Smokey Honey (nyhet 2014), sweet chili (nyhet 2014), red wine, allround, garlic och chicken. Samtliga är som sagt helt glutenfria.

Caj P och Landmann lunch

Caj P’s kock och matkreatör Anders Tegnér hade tagit fram härliga grillrätter. Vi fick provsmaka på allt och jag kan säga att det var helt fantastiskt. Anders gav oss även några bra grilltips:

  • Tänd grillen i tid. Grillen och gallret ska vara varmt.
  • Fisk och skaldjur behöver mindre marineringstid. Räcker med en halvtimme till timme.
  • Grönsaker smaksätts gärna med BBQ-olja eller glaze. Lök och morot gör sig speciellt bra på grillen och får en fin konsistens och smak.
  • För att lyckas med grillningen, köp en termometer.
  • Om du vill grilla fisk, köp den färsk. Doppa en halv lök i olja och gnugga den mot det heta grillgallret, då fastnar inte fisken.

Landmann delade med sig av årets nyheter och berättade skillnaden mellan kol- och gasolgrill. De visade även många roliga tillbehör så som rökflis, grillplankor, dancing chicken och pizzasten som kan göra din grillning ännu bättre. Du kan läsa om det här.

Niehoffs och Rindå

Mitt fina och trevliga lunchsällskap var Marlene Rindå, bloggerskan bakom fdensammamamman, och Annelie Niehoff, bloggerskan bakom Niehoffs.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.