Nadja provsmakar

Pågens Brödpanel

Jag är ju med i Pågens brödpanel och nu har jag fått ytterligare en sändning bröd att provsmaka: Fröjd och Härligt. Jag är lite svårflörtad när det gäller köpt bröd så jag blev glatt överraskad denna gång.

Bröd från Pågens

Fröjd: Jag började med att provsmaka ”Fröjd”. Jag gillade den väldigt mycket faktiskt, den var saftig och god på grund av alla frön som finns inbakade. Den innehåller solrosfrön, linfrön och melonkärnor. Den innehåller 25 % fullkorn, 6 % kostfiber och håller den magiska gränsen för sockerarter 5 g (köp inte bröd som har mer än 5 g sockerarter). Denna kan jag absolut komma att köpa i framtiden. För er viktväktare så har jag på skoj räknat ut att ett bröd är 1,5 points. Betyg: 5/5!

Härligt: Detta bröd var  inte heller så dumt. Jag gör den nog en otjänst och jämför den med ”Fröjd”, vilket förstås är helt fel. För ”Härligt” är ett helt annat bröd. Den är mer mustig i smaken och med en ostskiva på är den mycket god. Den är bakad av råg och havre och har även lite svart sirap i som ger den lite sötma i smaken . Detta bröd är nyckelhålsmärkt och klarar också gränsen av sockerarter, 5 g. Betyg: 4/5.

Ni kan läsa mer om dessa bröd på www.pagen.se/produktguide. Tack Pågen för provsmakerna.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Carro

    Jag har bara testat Fröjd och jag tycker det var supergott !
    Särskilt om man delar det på två så de får plats i rosten 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.