Pågens vårnyheter – en blandad brödkorg

Då har det varit dags att ställa upp i Pågens brödpanel igen. Pågen har kommit med fyra nyheter, tre inom brödkategorin och ett inom Krisprolls.

Sveriges mest älskade bröd (enligt Pågen själva) i en ny variant. Pågen Lingongrova Special är en variant med mera lingon och mindre socker. Brödet innehåller även smakrika solrosfrön och rågkärnor. Som ett extra plus är brödet även nyckelhlsmärkt. Jag tyckte denna variant av Lingongrova var mycket god och saftig och föredrar nog den istället för orginalet. Betyg: 4/5.

Pågen Lant, ett bröd bakat på durumvete. Pågen själva tycker att brödet påminner lite om hembakat bröd men det håller jag inte med om. Hembakat är hembakat och det går inte att jämnföras. Det här brödet var godkänt men rätt så smaklöst. Betyg 3/5

Pågen Veteklämmor, ett lite mindre styckebröd som är saftigt och som jag upptäckte är riktigt god att rosta. Kan tänka mig att även använda dem som picknick- eller utflyktsmackor. Ungdomarna här hemma gillade detta bröd mest. Betyg 4/5

Pågen Krisprolls Müsli, en skorpa med krispig müsli, korinter och gula linfrön. Denna skorpa var överraskande god. Det kändes som om korinterna tog över lite och müslin försvann. Skorpan var lagom söt. Ett perfekt mellanmål som kan vara svårt att sluta knapra på. Betyg: 4/5

Kika gärna in på deras hemsida: Pagen.se, där kan du se exakt vad bröden innehåller och få tips på vad bröden kan användas till. Fotografierna är från Pagen.se.

2 thoughts on “Pågens vårnyheter – en blandad brödkorg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *