Asiatiskt, Kyckling/Fågel

Paneng Gai

Detta är en av rätterna vi fick provsmaka på Thai-matlagningskvällen som jag var på tidigare. Paneng Gai är wokad kyckling med sugar snaps smaksatt med thailänds het röd curry, galanga och kokosmjölk. Denna rätt är lite starkare i smaken men så god och väldigt snabblagad som de flesta thai-rätter är. Om du inte har en wokpanna så går det bra att använda en vanlig stekpanna med lite högre kanter. Fräs allt i omgångar så går det mycket fortare.

Du behöver detta till cirka 3 portioner:

2 msk olja till stekning, cirka 400 g kycklingfiléer (fint strimlade), 70 g sugar snaps, 1 påse Santa Marias Thai Paneng Spice Mix, 1 burk (400 ml) Santa Maria Thai Organic Coconut Milk, 1/2 paket woknudlar (eller 1 paket äggnudlar eller 3 jasminris)

Gör så här:

Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den fått fin färg. När kycklingen nästan är klar tillsätter du sugar snaps. Strö över Paneng Spice Mix och häll på kokosmjölken. Lägg även i 1/2 paket woknudlar om du använder det. (Om inte kokar du äggnudlar eller jasminris vid sidan om.) Låt koka cirka 3 minuter. Servera med små citronskivor som dekoration.

Woknudlar är nudlar som man lägger direkt i woken och låter koka med de sista tre fyra minutrarna. De behöver ingen förkokning, väldigt snabblagade med andra ord.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  • Emmas Kök

    2010/03/11

    Mums! Jag har bestämt att jag skall försöka laga asiatisk mat på lördagar så detta kanske jag skulle ta och prova i helgen. Ser verkligen ut att vara helt i min smak!

  • MAdde

    2010/03/12

    Ser otroligt gott ut:D

    Tänkte även passa på att tipsa om tävlingn som pågår på min blogg just nu i sammarbete med mikadesign.se-du kan vinna underbara bakprodukter!

    http://maddesmumms.blogg.se/2010/march/tavling-i-sammarbete-med-mikadesignse.html

  • Jessica

    2010/03/13

    Ser himla gott ut. Är så längesen jag åt thai så det får det bli nån dag.

    Ha en bra dag!

  • Vad gott det ser ut, och vad sugen jag blev på thai-mat nu! Men ikväll är sambon matansvarig, han lagar Per Morbergs oxrullader som han lagade i sitt program förra söndagen. Jag laddar upp med lite vitt vin och bloggande i soffan! Hoppas du får en trevlig lördagskväll!

  • maggan

    2010/03/15

    Hej!
    vad är sugarsnaps? Och var köper man det?
    Detta recept gillar jag då vi älskar Thaimat här hemma.
    Ha en bra dag!

  • Nadja

    2010/03/15

    Svar till Maggan:

    Sugarsnaps är precis som söta sockerärter så du kan välja vilket du vill

  • Jenny

    2010/03/17

    Det ser jätte gott ut!

  • Pingback: Veckans middag nr: 113 | Nadjaskitchen.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.