Paneng Gai

Detta är en av rätterna vi fick provsmaka på Thai-matlagningskvällen som jag var på tidigare. Paneng Gai är wokad kyckling med sugar snaps smaksatt med thailänds het röd curry, galanga och kokosmjölk. Denna rätt är lite starkare i smaken men så god och väldigt snabblagad som de flesta thai-rätter är. Om du inte har en wokpanna så går det bra att använda en vanlig stekpanna med lite högre kanter. Fräs allt i omgångar så går det mycket fortare.

Du behöver detta till cirka 3 portioner:

2 msk olja till stekning, cirka 400 g kycklingfiléer (fint strimlade), 70 g sugar snaps, 1 påse Santa Marias Thai Paneng Spice Mix, 1 burk (400 ml) Santa Maria Thai Organic Coconut Milk, 1/2 paket woknudlar (eller 1 paket äggnudlar eller 3 jasminris)

Gör så här:

Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den fått fin färg. När kycklingen nästan är klar tillsätter du sugar snaps. Strö över Paneng Spice Mix och häll på kokosmjölken. Lägg även i 1/2 paket woknudlar om du använder det. (Om inte kokar du äggnudlar eller jasminris vid sidan om.) Låt koka cirka 3 minuter. Servera med små citronskivor som dekoration.

Woknudlar är nudlar som man lägger direkt i woken och låter koka med de sista tre fyra minutrarna. De behöver ingen förkokning, väldigt snabblagade med andra ord.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Paneng Gai

 1. Mums! Jag har bestämt att jag skall försöka laga asiatisk mat på lördagar så detta kanske jag skulle ta och prova i helgen. Ser verkligen ut att vara helt i min smak!

 2. Vad gott det ser ut, och vad sugen jag blev på thai-mat nu! Men ikväll är sambon matansvarig, han lagar Per Morbergs oxrullader som han lagade i sitt program förra söndagen. Jag laddar upp med lite vitt vin och bloggande i soffan! Hoppas du får en trevlig lördagskväll!

 3. Hej!
  vad är sugarsnaps? Och var köper man det?
  Detta recept gillar jag då vi älskar Thaimat här hemma.
  Ha en bra dag!

 4. Svar till Maggan:

  Sugarsnaps är precis som söta sockerärter så du kan välja vilket du vill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *