Frukt, Långpannebak, Påskbak, Viktväktarna Smartpointsrecept

Påskens kokosrutor

Påsken är nog vår näst största högtid och uppskattas av många, framför allt av barnen. Godis säljs som aldrig förr och ljuvliga små påskkärringar tittar fram. I affärerna så finns det redan påskpynt att köpa. Dom är så fina tycker jag, ska nog ta och kika på några och kanske köpa något nytt i år.

Påskens goda kokosruta

Påskens kokosrutor, 14-18 bitar:

Smet: 2 ägg, 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 5 msk vatten

Glasyr: 50 g smält smör, 1 dl strösocker, 1 äggula

Garnering: 1 – 1 1/2 dl kokosflingor, 1 liten burk konserverade mandarinklyftor (1 dl rena mandarinklyftor)

Ugn: 200 grader C

Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vatten. Vänd ner detta i smeten. Bred ut smeten i en form med måtten 22x 33 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Gör glasyren: Blanda smält smör, socker och äggula. Bred glasyren över den varma kakan. Strö över kokos. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor. Garnera fint med mandarinklyftor.

Viktväktarna

Smartpoints: vid 14 bitar så är en bit 9 sp , vid 18 bitar så är en bit 7 sp, vid 20 bitar så är en bit 6 sp

Propoints: vid 14 bitar så är en bit 5 pp , vid 18 bitar så är en bit 4 pp, vid 20 bitar så är en bit 3 pp

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • Pialotta

    2009/03/23

    De där var en helt ny variant för mig.. ser väldigt smaskiga ut.. idag ska jag baka, men vet inte vad ännu;-)
    Ha de fint i köket.. Pia med sin Lotta.

  • Kalasgott

    2009/03/23

    Ser jättefina och goda ut! 🙂
    Påminner lite om silviakaka som jag älskar!

  • Åsa/ensidamedmat

    2009/03/23

    Hej Nadja!

    Såg din fråga ang. grahamsbullarna.Jo dom ska jäsa efter det ca 30 min.

    Mvh Åsa!

  • Jessica

    2009/03/23

    Ja, snart är det påsk, det går så otroligt fort. Kakorna ser jättegoda ut!

  • Mikaela

    2009/03/23

    Oj mums vad goda de såg ut! Hade själv tänkt ge mig på att baka ett gäng rutor snart. Fast mer som fast-kladdkake rutor med knaprigt toscatäcke. Vi får väl se hur det blir emd det 🙂

  • Unga Morsan

    2009/03/23

    Ser helt underbart fina ut! Mums, mums! Men man kan knappt tro att det är påsk snart när man tittar ut genom fönstret och det är snödrivor överallt, haha.. 🙂

  • Lena Svensson

    2009/03/24

    Ser sååå gott ut , det ska jag prova till påsk , eller före????? Ha en riktigt fin dag
    Kram Lena

  • Pialotta

    2009/03/24

    Ja Nadja.. det är ju de där Brysselkakorna som jag oxså åt mycket som barn och som jag bakat till mina barn.. numera barnbarn oxså.. de har döpt dom till Trollkakor:-) Jag gör dom ibland med olikfärgad karamellfärg.. du vet det är mums för ögat för små barn. I detta receptet har jag lagt till lite annat.. så gör jag ofta och testar mig fram.. blir lite mer som ens eget recept:-)
    Ha de fint.. tjingeling

  • Lena Svensson

    2009/03/24

    Ja jag blev jättenöjd med tårtan, det är sockerpastan som gör det.
    Kram lena

Kommentera