Middagsmeny,  Nadja tipsar

Påskens meny

Här kommer lite tips på vad du kan ha på påskbordet. Ät gott, njut och ha fullständig kontroll på vad du stoppar i dig. Nedan kommer förslag på vad som passar till påsk och då kan du välja en rätt eller flera av förslagen. Du bestämmer själv hur du vill ha det. Hemma hos oss så firar vi oftast påsken en dag eller två om det finns rester kvar. Men sedan är det stopp. Om du lagar maten själv, så har du allra störst koll. Om du äter borta så fråga vad som kommer att serveras och planera efter det. Börja alltid med det gröna, fyll halva tallriken med det och sedan resten, då finns det inte så mycket plats kvar för mindre onyttiga saker. Välj bra mat så kan du unna dig en efterrätt eller lite påskgodis. Det som står inom parentes anger pointsvärdet för oss viktväktarna (wwflex/smartpoints/propoints)

GLAD PÅSK önskar jag er alla!

Tips på förrätter: 

Lufttorkad skinka med gräslök och senapsfraiche          Fågelbo med påskägg

Lufttorkad skinka med gräslök och senapsfraiche (5sp/5sp/5pp)  eller Fågelbo med ägg (1sp/2sp/2pp)

Tips på varmrätter:

Bogstek med franska kryddor          Köttfärsrulle med skinka och ost

Bogstek med franska kryddor och vitlök (2sp/2sp/3pp) eller Köttfärsrulle med skinka och ost (8sp/8sp/7pp)

          

Provencalsk helgskinka (5sp/5sp/5pp) eller Fisk med mandel- och osttäcke (6sp/9sp/10pp)

Tips på efterrätter:

Påskens goda kokosruta          Kardemummapannacotta med apelsin

Påskens goda kokosrutor (6sp/6sp/5pp) eller Kardemummapannacotta med apelsin (6sp/6sp/6pp)

Tips på lite godisgott

          

Härliga fågelbon (6sp/6sp/4pp) eller goda Kokosbitar (5sp/6sp/3sp)

GLAD PÅSK!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.