Pasta med kyckling i god sås

 

Pasta och en god sås är aldrig fel. Här har jag kombinerat kyckling, vitlök, senap och lite persilja i en god krämig sås. Prova dig fram med senapen så att den inte tar över allt för mycket. Den är rätt så snabblagad och passar även i matlåda till dagen efter.

Till 4 portioner behöver du: 

700 gram kycklingfilé

1 tsk olja

½ tsk salt

2 krm grovmalen svartpeppar

2 msk hackad persilja

2 vitlöksklyftor

2 ½ dl matlagningsgrädde

1-2 tsk fransk senap (dijonsenap)

4 portioner kokt pasta (6 dl om du är ViktVäktare)

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningen.
  2. Strimla under tiden kycklingfiléerna och fräs den i olja i en stekpanna.
  3. Salta och peppra. Lägg till persiljan och pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt grädden och senapen.
  5. Låt allt koka ihop i några minuter och smaka av med eventuellt mera kryddor och senap.
  6. Fördela pastan och kycklingen i 4 djupa tallrikar.
  7. Pudra gärna över lite extra peppar eller persilja och servera pastan med en fräsch sallad till.
  8. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per portion med 4 % matlagningsgrädde och 7 points med 10 % laktosfrigrädde.

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Kristina,
    Stort tack för uträkningen för Lila plan, uppskattar det jättemycket 🙂

    Kram Nadja

     
  • Kristina Elfström-Johansson

    Skapade receptet i Lila. Det som ”kostar” sp för oss Lila är solrosolja 1 tsk = 1 sp, samt Matlagningsgrädde 4% 2,5 dl = 5 sp. Hela rätten blir då 2 sp. Jag har inte räknat på sp om man använder 10% eller 15%.
    Det är så bra att få lite nya recept, lätt annars att man bara lagar samma, samma.
    Mvh Kristina

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.