Pasta med tomatsås och grönsaker

I måndags så var jag så där extremt sugen på pasta och resultatet blev ett litet hopkok av det jag hade i kylen. Det blev en vegetarisk pastasås till mig och resten fick med bacon i. Jag är helt såld på sockerärter för tillfället så det finns och kommer att finnas rätt så mycket i mina recept just nu. De är ju så knapriga och goda och fräschar upp vilken maträtt som helst med sin gröna fina färg. Men naturligtvis kan du ta vilka grönsaker som passar efter din smak eller vad som finns i din kyl. Jag hade i alla fall champinjoner, sockerärter, salladslökar, vitlök och röd paprika som jag fräste vid sidan om och blandade sedan ihop med tomatsåsen. De övriga ville ha frasig bacon som en extra touch på toppen.

Detta behöver du till 4 portioner:

4 portioner valfri kokt pasta, 200 g champinjoner, 2 vitlöksklyftor, 1 spetspaprika, 150 g sockerärter, 4 salladslökar, salt, peppar, 4 dl Keldas pastasås tomat & créme fraiche, eventuellt 140 g bacon som topping

Gör så här:

Koka pastan. Stek grönsakerna i en stekpanna. Krydda med lite salt och peppar. Värm pastasåsen med grönsakerna eller i en liten kastrull om du vill servera allt för sig. Klipp baconet i små bitar och fräs i en torr panna, låt det dra på hushållspapper. Häll pastan i djupa tallrikar eller skålar. Häll över pastasåsen och grönsaker och strö över med bacon. Mums va gott!

Dottern ville förstås inte ha med grönsaker på utan endast med baconflis. Då är det bra om man serverar allt i separata skålar så alla kan ta av det de själva vill ha.

Viktväktarna

Smartpoints: 1 smartpoints för 3 matskedar, välj pointsfria grönsaker, 1 ½ dl pasta är 3 smartpoints, kalkon eller kycklingbacon är 1 sp per skiva

Propoints: så kan jag meddela att denna pastasås kostar 1 propoints för 3 matskedar. Grönsakerna är pointsfria förutom matfettet man steker dem i. Sedan är det pastan förstås som måste också räknas, 3 propoints för 90 gram eller 7 propoints för valfri mängd. Baconet kostar 14 propoints för hela förpackningen.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Pasta med tomatsås och grönsaker

  1. Tack för svaret på tortillalasagnen …misstänkte nästan att det var så jag skulle ha gjort 🙂 HAr inte smakat på den än utan den får bli lunch på jobbet och då jag hade magrare ost i så fick jag ner propointsen till 8…antar att dajmkakorna inte är för mig som vv men de såg himla goda ut 🙂

  2. Till Mia:
    Nej om du räknar points så är nog inte daimkakorna till dig…om du inte har poäng för dem så att säga. Jag vet inte vad en sådan kostar i propoints tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *