Patricks köttfärsrulle med skinka och ost

 

Här kommer ett recept från 2017: en köttfärslimpa gjord på ett lite magrare sätt men ändå riktigt god. Den är dessutom väldigt lättlagad, sköter sig liksom själv i ugnen och även perfekt som bjudmat. Smaklig måltid!

Köttfärsrulle med skinka och ost

Till 4 portioner behöver du:

400 g nötfärs 10 %

1 tsk flytande margarin 80%

1 1/2 msk potatismjöl

1 ägg

1 vitlöksklyfta

1/2 dl matlagningsgrädde

8 tunna skivor rökt skinka

6 skivor ost (max 17 %)

ca 1 msk soja

salt

peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda färs med margarin (om du inte har flytande går det bra med vanlig bordsmargarin), potatismjöl, ägg, pressad vitlök (eller hackad), grädde, salt och peppar.
  3. Platta ut färs röran till en rektangel eller fyrkant på ett bakplåtspapper.
  4. Fördela skinkan och osten på färsen och rulla ihop som en rulltårta.  Spara gärna lite av osten och lägg det ovanpå.
  5. Lägg rullen med bakplåtspappret på en plåt.
  6. Pensla rullen med soja och grädda den i cirka 35-40 minuter. Låt rullen stå och kallna i 5-10 minuter innan du skär i den.
  7. Servera gärna köttfärsrullen med kokt ris tillsammans med majs, gräddsås och andra grönsaker.

Köttfärsrulle med skinka och ost

ViktVäktarna:

  • WW Points: 9 points med 4% grädde (eller laktosfri mellanmjölk) och 10 points med 10% laktosfri grädde.

6 kommentarer

  • Maria Fredsvinge

    Hej Nadja!
    Blev så förvånad när jag såg detta recept – det var jag och min man som skickade ett av våra favoritrecept till VV för många år sedan och de gjorde om det och publicerade i kokboken 🙂
    Så kul att du gillar det!
    Tips: Jättegod med kycklingfärs oxå – bäst dagen efter faktiskt 😉
    Mvh Maria & Patrick

     
  • Nadja

    Hej Marie,
    Riset är inte inräknad då den inte finns med i receptet. Man får lägga till sp för det.
    Hälsningar Nadja

     
  • Marie

    Är ris inräknat i 8 sp?
    Tack för många bra recept, och att du gjort jobbet så jag vet sp-värdet (förut pp)!

     
  • Nadja

    Hej Sofie, Självklart ska det stå 35-40 minuter. Tack för att du påpekade det, jag rättar till det på en gång.

    Kram Nadja

     
  • Sofie

    ”Pensla rullen med soja och grädda den i cirka 35-40 grader. Låt rullen stå i 5-10 minuter innan du skär i den.”

    Först står det 200 grader sedan 35-40 grader.. Menar du 35-40 minuter? 🙂 Detta recept måste provas!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.