Pasta,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Pastagratäng Pipe Rigate

Ikväll var middagen tvungen att komma snabbt på bordet och vad passar då bättre än pasta. Det är gott och det går fort att tillaga. En pastasås kan man egentligen göra av precis vad som helst. Idag hade jag en kasslerbit i kylen som passade perfekt för den ger mycket smak, precis som bacon men är så magrare. Jag la även till lite pressad vitlök för det är nästan ett måste i dessa förkylningstider. Och några ärter för att få lite färg och hade jag haft lite svamp så hade nog även det åkt ner.

Pastagratäng Pipe Rigate

Detta behöver du till 4 portioner:

5 dl okokt pasta (gärna räfflad pasta så som Pipe Rigate eller penne), 500 g kassler, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %, 1 tsk vetemjöl, 1 vitlöksklyfta, 1 dl ärter, salt, peppar, 1/2 msk oregano, 2 dl riven ost (max 17 %) för gratinering

Gör så här:

Koka upp pastan så att den är al dente. Skär bort eventuell fett från kasslern och skär den i små tärningar. Fräs bort vattnet som finns i kasslern och lägg till ärterna mot slutet så att de tinar. Strö över mjölet och blanda in den. Häll matlagningsgrädden och blanda väl. Pressa i vitlöken och krydda med oregano, salt och peppar. Smaka av. Red eventuellt med lite vatten. Lägg den kokta pastan i en ugnssäker form och häll sedan över såsen. Riv över osten och gratinera i 250 graders ugnsvärme i några minuter tills osten har smält och fått lite färg.

Pastagratäng Pipe Rigate

Om du inte vill gratinera, häll då pastan och såsen direkt i en djup tallrik. Servera med en god sallad och njut!

ViktVäktarna

  • WW Flex Smartpoints: hela satsen har enligt receptet ovan 43 smartpoints, vid 4 portioner blir det 11 smartpoints per portion. För att minska på pointsen kan man byta ut osten till 12 % och matlagningsgrädden med lägre fetthalt. Exempel: med 12 % ost och 10% laktosfri Valio matgrädde så blir det 9 smartpoints per portion…med 12 % ost och med 4 % matlagningsgrädde blir det 7 smartpoints.
  • Gamla ViktVäktarprogram:
  • Smartpoints: 11 smartpoints per portion om du inte använder osten och gratinerar, 13 smartpoints med ost
  • Propoints: 11 pp/portion enligt receptet ovan (utan ost 10 pp/portion)

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.