Pasta, Viktväktarna Smartpointsrecept

Pastagratäng Pipe Rigate

Ikväll var middagen tvungen att komma snabbt på bordet och vad passar då bättre än pasta. Det är gott och det går fort att tillaga. En pastasås kan man egentligen göra av precis vad som helst. Idag hade jag en kasslerbit i kylen som passade perfekt för den ger mycket smak, precis som bacon men är så magrare. Jag la även till lite pressad vitlök för det är nästan ett måste i dessa förkylningstider. Och några ärter för att få lite färg och hade jag haft lite svamp så hade nog även det åkt ner.

Pastagratäng Pipe RigateDetta behöver du till 4 portioner:

5 dl okokt pasta (gärna räfflad pasta så som Pipe Rigate eller penne), 500 g kassler, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %, 1 tsk vetemjöl, 1 vitlöksklyfta, 1 dl ärter, salt, peppar, 1/2 msk oregano, 2 dl riven ost (max 17 %) för gratinering

Gör så här:

Koka upp pastan så att den är al dente. Skär bort eventuell fett från kasslern och skär den i små tärningar. Fräs bort vattnet som finns i kasslern och lägg till ärterna mot slutet så att de tinar. Strö över mjölet och blanda in den. Häll matlagningsgrädden och blanda väl. Pressa i vitlöken och krydda med oregano, salt och peppar. Smaka av. Red eventuellt med lite vatten. Lägg den kokta pastan i en ugnssäker form och häll sedan över såsen. Riv över osten och gratinera i 250 graders ugnsvärme i några minuter tills osten har smält och fått lite färg.

Pastagratäng Pipe RigateOm du inte vill gratinera, häll då pastan och såsen direkt i en djup tallrik. Servera med en god sallad och njut! Tar du bort osten så blir det 10 pp/portion.

Viktväktarna

Smartpoints: 11 smartpoints per portion om du inte använder osten och gratinerar, 13 smartpoints med ost

Propoints: 11 pp/portion enligt receptet ovan

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

  • Emmas Kök

    2009/12/03

    Detta ser nästan precis ut som pastasåsen mamma brukar göra hemma så nu får jag lite hemlängtan för det är ju så gott 🙂

  • Mums vad gott!

    Bra med enkla recept som är goda och man inte tröttnar på. Pasta går ju alltid hem också.

  • Hej Nadja. Den där ser god ut, kan tänka mig den till broccoli också 🙂

  • Nadja

    2009/12/03

    Svar till Birgitta:
    Javisst, man kan ta vilka grönsaker man känner för.

  • Anna

    2009/12/04

    Låter smarrigt! Trevlig helg till dig! Kram Anna

  • Emmy

    2009/12/06

    Kanon med snabb och smidig mat! Kan också tänka mig den med broccoli som Birgitta förslog 😉

  • Lotta

    2010/08/01

    Har precis gjort detta till lunch och gud vad gott det va!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.