Bulgur/Couscous, Kött, Kryddor

Piripirikassler med ris och korn

När jag ska prova någon ny krydda så brukar jag oftast göra något enkelt för att framhäva och få känna av krydda desto mer. Jag fick ett lass kryddor från Santa Maria som var inspirerade från Afrika för ett tag sedan och nu har jag hunnit prova en av dem: Piripiri. Den ska tydligen passa räkor och skaldjur väldigt  bra men då vi är dåliga på sånt här hemma, så testade jag kryddan på något helt annat. Oh vilken hetta det blev, så var försiktiga med denna krydda.

 Jag fräste upp olika valda grönsaker tillsammans med tärnad kassler. Kryddade röran med piripiri och lite salt. Blandade sedan allt med Druvans Ris och Kornblandning och gjorde en risröra av det. Hur enkelt som helst eller hur? Men så gott!

Piripirikryddan från Santa Maria som innehåller chili, citrus, vitlök och örter. Santa Maria rekommenderar den först och främst till grillad fisk och skaldjur, men även till kyckling, såser och grytor. Piripiri ska betyder ”peppar-peppar” på swahili.

Ris-och kasslerblandningen är en lätt rätt som passar perfekt till vardagen. Fräs upp lite olika grönsaker du har hemma tillsammans med tärnad kassler. Krydda den och blanda ihop det med ris eller couscous/bulgur. Servera den med en fräsch grönsallad och du kan även toppa med en kall yoghurtsås.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Kommentera