Matbröd, Viktväktarna Smartpointsrecept

Pitabröd

Jag har bakat och provat en hel del recept på pitabröd men ingen har hittills varit bra. De flesta fick inte det där inre tomrummet så att man kunde fylla dem utan de gick bara sönder. Hos Hallon och Blåbär fann jag detta recept och jag blev tvungen att testa det. Pitabröden blev kanongoda! De köpta pitabröden bleknade på en gång gentemot dessa.  Och bäst av allt – de kunde fyllas utan större problem. Tack för receptet 😀 . Dessa  kommer att bakas igen i mitt kök.

Pitabröd

Detta behöver du till cirka 10-12 stycken:

50 g jäst, 4 dl ljummet vatten, 1 dl ljummen mjölk, 1 msk socker, 1 tsk salt, 2 msk olivolja, cirka 12 dl mjöl

Smula jästen i en bunke. Häll vatten och mjölk över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, salt och olja. Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 minuter. Om du använder maskin – låt maskinen  jobba med degen ordentligt och tillsätt inte all mjöl på en gång. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Utkavlad pitabröd

Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 10-12 bitar. Kavla ut varje bit till rundlar, ca 14 cm i diameter.

Pitabröd under jäsning

Sätt ugnen på 225°. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och jäsa ytterligare 20-25 minuter under bakduk.

Pitabröd

Grädda bröden mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dom svalna på galler under bakduk. Fyll pitabröden med t.ex kebabflis, cevapcici, kycklingstrimlor, hamburgare, sallad, dressing och grönsaker eller annat som du tycker om.

Smartpoints: totalt är det 82 smartpoint enligt receptet ovan, dela det med antalet pitabröd du får ut. 7 smartpoints vid 12 stycken

Print Friendly, PDF & Email

18 Comments

  • Hanna

    2009/06/16

    Har varit sugen på att testa göra pitabröd hur länge som helst. Kanske ska ta mej i kragen och göra det nu!!

  • Jessica

    2009/06/17

    Visst var dom goda, att köpa finns nästan inte på värlskartan efter vi testade dessa.

    Måste baka dom nån dag, var ett tag sen nu!

    Hoppas du får en bra onsdag!

  • Carro

    2009/06/17

    Jag kan tänka mig att de är mycket goare än de man köper i butik, för ack så torra de är ! Hembakat slår allt 🙂 Jessica har så många fina recept .. Särskilt en Daimpaj jag hittat där har gjort succé ! =)

  • Emilies Skafferi

    2009/06/17

    Har tänkt länge på att jag ska göra pitabröd. Om jag får det att bli av så verkar ju detta vara ett bra recept.

  • Cutecakes-Paulina

    2009/06/17

    Vad gott, måste ju vara helt annorlunda mot köpt pitabröd, får också lust att testa!

  • Therese

    2009/06/17

    Hej
    Ang dubbelnougatsåsen så lägger jag ut den i kväll…
    Riktigt gott blev det..
    Trevlig midsommar och vi håller tummarna för att solen ska lysa..

  • anna

    2009/06/18

    Måste prova och baka dessa dom jag bakade vid ett tillfälle var inte så lätta att sära på.

    Anna

  • a home far away

    2009/06/18

    Hej vilken fin blogg du har, jätteintressant att läsa!

    Ha en fin kväll
    Kram Gunilla från Singapore

  • Karin W

    2009/06/18

    Åh vilka fina du fått till! Mina blir lite knöligare om jag säger så. Håller med om att de blir 1000 gånger godare än köpta.
    Ha en riktigt trevlig midsommar!
    Karin

  • Fröken Dill

    2009/06/21

    Å, jag måste göra ett gäng för att ha i frysen under semestern. Perfekt att ta fram vid alla möjliga tillfällen! Som snacks till dipp, fyllda typ kebab eller med grönsaker och annan god röra, med wokade grönsaker och yoghurtsås… Mums och stort tack för tipset!
    Hälsar fröken Dill

  • Mejsel

    2009/07/13

    Vad bra med ett recept som någon annan testat och godkänt 🙂 Ska baka någon dag.
    Känner dock att jag inte skulle ha läst den här bloggen nu mitt i natten för nu blev jag ju hungrig 😛
    Vad fina bilder du har förresten!

  • Ylva

    2010/11/12

    Hej!
    Jag hittade detta receptet när jag googlade pitabröd, haha, och testade att göra dem för första gången idag. Det blev jättebra, så tack för att du delade med dig! Jag använde en del rågmjöl istället för bara vetemjöl och gjorde 18 stycken lite mindre bröd. Jag ska definitivt göra dem igen!

  • Katarina

    2011/11/07

    Så gott och fina bröd!

  • pilla

    2012/01/17

    Smarriga bröd!

  • dhiba

    2012/02/21

    super fina, jag bruker baka bröd hemma o det är nästan som dina goda pitabröd fast vi kallar den SAMMON.

  • Andre

    2012/04/16

    Mina är i ugnen nu..Och väntar på att bli fyllda med kycklingfiler och grönsaker!!!
    Längtar!!!!!!

  • Nadja

    2012/04/17

    Andre…så gott det där lät! Pitabröd fyllda med kycklingfilé o goa grönsaker /Nadja

  • Pingback: Pitabröd

Kommentera