Kryddväxter

Plantor från Klostra Handelsträdgård

I förra veckan så kom ett litet paket från Klostra Handelsträdgård. I paketet låg 5 olika plantor. De var väldigt bra förpackade så att de inte blev skadade. De är nu planterade och mår (än så länge!) bra i mitt köksfönster. Där får de varm och go morgonsol.

Nu ska de få växa till sig och jag är riktigt nyfiken på hur det kommer att gå, speciellt med tomatplantan. Vad tror ni? Kommer jag lyckas få någon liten tomat eller? Jag är även nyfiken på min Citronverbena då jag aldrig tidigare kommit i kontakt med den. Enligt min kryddlexicon så kommer den ursprungligen från Sydamerika och ska vara söt och kryddig och ha en intensiv citrussmak. Och enligt Klostra.se så kan man använda bladen till mycket, allt från att smaksätta fisken till bordsvattnet. Torra blad kan till och med användas till te. Spännande eller hur? Jag återkommer om någon vecka så ska ni få se hur de mår då. En varning dock…jag har inga gröna fingrar men ska verkligen göra mitt bästa.

Har du någon kryddväxt där hemma? Berätta gärna vilken den är och hur du bäst sköter den.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Nadja

    Anne: Vilka roliga plantor! Basilika Kanel och Mynta choklad och grapefrukt låter väldigt gott. Återkom gärna och berätta hur de blev och om de smakar det de heter….

    Nadja

  • Anne Dahlgren

    Hej!
    Har också fått plantor från Klostra. Basilika kanel och en Basilika lime. Mynta choklad och grapefrukt. Spännande att se hur de blir.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.