Matbröd, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Platta mjukbröd

Här kommer en favorit i repris, Platta mjukbröd. Jag lovar att de är supergoda och de kommer gå åt redan samma morgon. Att rundriva en bit deg innebär kortfattat att man formar degen till en rund och slät boll. Kika HÄR på en film av Kungsörnen om hur man rundriver en limpa så förstår ni bättre.

Platta mjukbröd

Till 12 platta bröd behöver man:

5 dl mellanmjölk, 50 g jäst, 75 g rumsvarmt smör, 2 tsk salt, 2 msk ljus sirap, 12-13 dl vetemjöl

Gör så här:

Värm mjölken till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Blanda så att jästen löses upp. Tillsätt sirap, smör, salt och det mesta av mjölet, spara cirka 1 dl till utbaket. Knåda ihop till en smidig deg och låt den jäsa minst i en timme. Sätt samtidigt ugnen på 250 grader.

Vält över degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rundriv varje del och lägg att vila i cirka 10 minuter. Kavla ut varje bulle till en rund, platt kaka och lägg på bakpappersklädd plåt. Det får rum cirka 4 stycken på en plåt. Nagga och grädda direkt i mitten av ugnen 4-5 minuter.

Viktväktarna

  • WW Flex: Totalt är receptet 125 smartpoints. Vid 12 lite större mjukbröd så är en 10 smartpoints. Om du gör dem mindre och får till 15 stycken mjukbröd så blir en mjukbröd 8 smartpoints.
  • Smartpoints: Totalt är receptet 125 smartpoints. Vid 12 lite större mjukbröd så är en 10 smartpoints. Om du gör dem mindre och får till 15 stycken mjukbröd så blir en mjukbröd 8 smartpoints.
  • Propoints: Totalt är receptet 93 propoints. Vid 12 lite större mjukbröd så är en 8 propoints. Om du gör dem mindre och får till 15 stycken mjukbröd så blir en mjukbröd 6 propoints.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.