Nadja provsmakar

Polarbröd Rågstyrka o Vetevikare

Det har varit mycket provsmakning av bröd här hemma hos oss och senast på tur var nyheterna från Polarbröd: Rågstyrka och Vetevikare.  Så här tyckte vi:

Rågstyrka är Polarbröds mörkaste och nyttigaste bröd. Den innehåller hela 70 % fullkorn och har en låg sockerhalt på 4,5 %. Den är nyckelhålsmärkt och innehåller inga konserveringsmedel. Vi tyckte om detta bröd, den smakade verkligen råg och var dessutom mjuk för att vara mörkt bröd. Den håller en mätt väldigt länge. Får betyget: 4/5. Mer om självaste innehållet kan ni läsa om på polarbrod.se.

EDIT: Ett stort tack till Belinda som berättade att hela brödpåsen Rågstyrka är 27 propoints

Polarbröd har tänkt att detta ska mer användas som utflyktsbröd, de är lätta att separera och det nästan för lätt. För som utflyktbröd vill jag att brödet ska sitta ihop på ena sidan så att fyllningen inte åker ut. Här gör den det då brödet inte håller ihop där man viker den. Vetevikare smakar som vilket annat polarbröd som helst tycker jag och utmärker sig inte på något speciellt sätt. Betyg. 3/5. Läs mera om innehållet på polarbrod.se.

Fotografierna är lånade från polarbrod.se.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 • Martina

  2010/10/28

  Rågbrödet får man kanske testa på….

 • *Pinglan*

  2010/10/28

  mmm… den mörka tycker jag är riktigt god 🙂 Mitt nya frukostbröd och billigt i propoints är det också för att mäta så länge 🙂

 • ≈Sanna≈

  2010/10/28

  Provade själv vetevikaren igår och måste nog hålla med dig om det du skriver. Ingen ny smakupplevelse och den håller inte ihop sig när den viks.
  Ska se till att prova råg styrka någon dag också.

 • Emma

  2010/10/28

  Rågstyrka lät gott 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.